Koronavírus: 127 ezer új beteg és 5200 halott a világban

Tavaly év vége óta már 6,64 millió embert fertőzött meg és több mint 391 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 2,87 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,87 millió igazolt esetről és 108 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már csaknem 615 ezer koronavírusos esetet és 34 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 440 ezret -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már majndem 40 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta, most azonban egy mindenkori mélypontra csökkent a napi új halálesetek száma. Spanyolország több mint 240 ezer koronavírusos esetet és 27 ezer áldozatot, Olaszország 234 ezer fertőzöttet és csaknem 33700 halottat, India pedig 227 ezer beteget és 6363 elhunytat jelentett péntek a reggelig.

Koronavírus: otthon is maszkot kellene hordani - olvassa el, miért!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - több mint 189 ezer regisztrált esettel és 29 ezer áldozattal -, valamint Németország is. Ez utóbbi országban eddig mintegy 184500 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 8635-en vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Peru áll. Innen már 183 ezer fertőzöttről és 5031 áldozatról adtak hírt.

Koronás beteg mellett feküdt órákig egy hasfájásos nő - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció