Koronavírus: 10 nap extra szabadság jár a frontvonal dolgozóinak

Június elején tett ígéretet a kormány arra, hogy plusz szabadságokkal jutalmazza majd az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány alatt nyújtott, emberfeletti teljesítményét - a részletekről azonban még tárgyalni kellett. Mutatjuk, milyen döntés született végül.

Hálásak lehetünk az orvosok és ápolók koronavírus-járvány során nyújtott teljesítményéért, helytállásáért - emelte ki a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, az óriási terhelés miatt kimerült egészségügyi dolgozókat a kormány plusz szabadságokkal "jutalmazná". A részletekről a szerdai kormányülésen született döntés.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország,
10 nap extra szabadság jár a frontvonal dolgozóinak.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Plusz 10 nap a védekezés aktív résztvevőinek

Tíznapos rendkívüli fizetett szabadságot kap mindenki, aki részt vett az új típusú koronavírus elleni védekezésben - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón. "Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek" - fogalmazott. Azt, hogy ez az intézkedés pontosan kiket érint, egy csütörtökön megjelenő rendelet szabályozza majd.

Ezeket a napokat csak kivenni lehet

Visszakaptuk régi életünket, de nem mindenki boldog ettől - kattintson!

A bejelentéssel kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy az érintettek vagy a munkáltatók vajon dönthetnek-e úgy, hogy pénzre váltják ezeket a plusz szabadnapokat. A miniszterelnökséget vezető miniszter ezért leszögezte, hogy a 10 napos rendkívüli szabadságot kifizetni nem lehet, hanem ki kell venni. A cél ugyanis pont az, hogy végre pihenhessenek is azok, akik erejükön felül dolgoztak a koronavírus elleni védekezés érdekében - szögezte le Gulyás Gergely.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Orbán: szankció vár arra, aki nem kéri a 2. oltást - olvassa el a részleteket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: