Komoly érvvel kampányol az oltás mellett az orvosi kamara

Hatásos Facebook-üzenettel hívja fel a figyelmet a koronavírus elleni vakcinák fontosságára a Magyar Orvosi Kamara.

Rövid, de annál hatásosabb poszttal buzdított az oltás felvételére a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a Facebookon. A bejegyzés a koronavírusban egy hét alatt elhunyt emberek számát veti össze a közúti balesetben elhunytakéval. Az összehasonlítás jól szemlélteti, mekkora veszélyt is jelent a vírus a társadalomra, a kamara ezért mindenkinek azt javasolja, hogy kérje az itthon is elérhető vakcinák egyikét, illetve húzzon maszkot.

Az oltás és a maszkviselés fontosságára hívta fel a figyelmet a kamara. Forrás: MOK
Az oltás és a maszkviselés fontosságára hívta fel a figyelmet a kamara. Forrás: MOK

A maszkhasználat fontosságát hangsúlyozta néhány hete a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) is. Mint írták, a legfontosabb védelmet az oltás biztosítja, amelynek felvételét továbbra is erőteljesen ösztönözni kell. Ugyanakkor a szakemberek előrejelzései szerint az orrot és szájat eltakaró maszk használatával is több ezer emberi életet lehet megmenteni Magyarországon a negyedik hullám alatt.

A tegnapi nap során 8434 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon és elhunyt 98 beteg. Részleteket az alábbi cikkünkben olvashat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)