Amerikában a fiatalok miatt kapott új erőre a járvány

Valószínűleg a fiatal korosztály hanyagsága miatt lángolt fel a koronavírus-járvány Amerikában - legalábbis ez a véleménye Mike Pence amerikai alelnöknek.

Az alelnök szerint a fiatalabb korosztályok nem tartják tiszteletben a koronavírus-járvány idején megfogalmazott - például a szájmaszk viselésére, vagy a társadalmi távolságtartásra vonatkozó - egészségügyi ajánlásokat.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fiatalok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fiatalok

Az új betegek csaknem fele 35 év alatti

Jelentősen megnövekedett Texasban az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. Ezért az állam kormányzója, Greg Abbott rendeletben állította le a gazdasági újranyitást. A teljes cikkért kattintson ide!

"Különösen Texasban és Floridában annak vagyunk tanúi, hogy a koronavírus-fertőzéssel újonnan diagnosztizált amerikaiak csaknem fele 35 éven aluli" - fogalmazott Pence. Kifejtette ugyanakkor, hogy szerinte részben a kiterjedtebb tesztelésnek tudható be a járvány fellángolása egyes tagállamokban. Véleménye szerint egyébként az Egyesült Államok most sokkal jobban képes kezelni a koronavírus okozta válságot, mint annak kirobbanásakor. Ma naponta 500 ezer amerikain végzik el a vírustesztet - jegyezte meg.

A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban eddig több mint két és félmillió embert fertőzött meg és csaknem 126 ezer áldozatot szedett az új típusú koronavírus. A járvány mintegy 12 tagállamban - elsősorban a nyugati parti vagy a déli államokban - lángolt fel. Floridában és Texasban ismét szigorításokat vezettek be, és átmeneti időre felfüggesztették a gazdasági nyitást.

Sokan idén sem itthon képzelik el a nyaralásukat - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció