"A legnagyobb kihívás, hogy a zárt közösségekből eltűnjön a koronavírus"

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legnagyobb kihívás, hogy az új kór a zárt közösségekből, tehát a bentlakásos szociális intézményekből is eltűnjön. Ennek érdekében további idősotthonokban szerveznek átfogó koronavírus-szűrést, hogy az esetleges fertőzötteket minél előbb elkülöníthessék az egészségesektől - ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint az idősotthonokban eddig mintegy 880 gondozott és 141 dolgozó kapta el az új típusú koronavírust . A fertőzöttek közül 115-en vesztették életüket, 371-en azonban már meggyógyultak. Jó hír, hogy az érintett intézmények száma az elmúlt időszakban nem növekedett, tehát eddig 33 otthonban jelent meg a vírus. A 33 intézmény összesen 5991 gondozottat és 2301 dolgozót tart számon.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus operatív törzs, koronavírus idősotthonok, operatív törzs tájékoztató
Kun Tímea osztályos orvos a fővárosi Szent János Kórházban. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pozitív fordulatot vett a járvány

A tisztifőorvos kiemelte továbbá, hogy megfordult az arány a hazai koronavírus-járvánnyal összefüggő adatokban: már többen gyógyulnak meg naponta, mint amennyien megfertőződnek. Ahogy már a HáziPatika.com -on is olvashatták, az elmúlt nap során 15 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Közülük 5-en budapestiek, 4-en pedig Pest megyeiek.

Megszűnhet a veszélyhelyzet

Orbán: nincs szükség a rendkívüli jogrendre - kattintson a részletekért!

Elhangzott továbbá, hogy a kormány ma az országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend, vagyis a veszélyhelyzet megszüntetését indítványozó javaslatot. Ez megfogalmazza majd azt is, hogy melyek azok az óvintézkedések, amelyeket továbbra is fenn kell tartani - hiszen a koronavírus még mindig jelen van az országban. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa beszélt. Hozzátette, a veszélyhelyzetet még március 11-én hirdették ki a koronavírus-járvány miatt, a rendkívüli jogrend pedig jelentősen hozzájárult a járvány megfékezéséhez. Megemlítette azt is, hogy a mai nap során 30 vidéki kórházba szállítanak újabb védőeszközöket.

A tájékoztatón Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára is felszólalt. Kiemelte, a koronavírus-helyzet stabizilálódása miatt kezd újraindulni az élet Magyarországon. Hangsúlyozta továbbá, hogy már csaknem 1 millió embernek nyújtottak valamilyen támogatást a munkahelyük megőrzése céljából.

27 alkalmazott lett koronavírusos egy fagylaltot és fagyasztott zöldségeket gyártó román cégnél - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: