Kérdés: A hímvesszőm makkján megjelentek kis apró fehér pontok, amik pár nap után be pirosodtak, majd naponta töbszöri mosás után eltüntek enyhe viszketéssel kisérve, majd ezek után a himvessző bőre elkezdett ...

Panaszai hátterében leginkább helyi gyulladásra gondolok. Javasolt a terület jódos kezelése, valamint élettársának nőgyógyászati kivizsgálása.

Gyulladás a hímvesszőn

A hímvesszőm makkján megjelentek kis apró fehér pontok, amik pár nap után be pirosodtak, majd naponta töbszöri mosás után eltüntek enyhe viszketéssel kisérve, majd ezek után a himvessző bőre elkezdett a felső résznél hámlani. Ezt erősebb viszketés kíséri, néha fájó érzésel, és megint visszajött a makk viszketése is. Közösülni nem közösültem az elmúlt 2 és fél hétben, a tünetek kb. 5 napja jelentkeztek, szerintem a munkahelyi wc-n kaptam el valamit. Ellenőriztem az élettársam fehérneműjét és azon enyhe fehéres folyás látható. Mi lehet ez?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza gyulladás a hímvesszőn témában:

Panaszai hátterében leginkább helyi gyulladásra gondolok. Javasolt a terület jódos kezelése, valamint élettársának nőgyógyászati kivizsgálása.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció