Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

2015. augusztus elején indult el az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint vezető hazai internetes kereskedők összefogásával. Ki, kinek és mit adományozhat?

Mostantól a résztvevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, mellyel egyedi karitatív programokat támogathatnak. A kezdeményezésben az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.hu vásárlói a Szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos helyzetűek részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon.
A szegények, elesettek, rászorulók helyzetének javítása hatalmas feladat és folyamatos támogatást igényel. Azért, hogy minél több rászoruló emberen tudjon segíteni a Szeretetszolgálat, szükség van a társadalom minél szélesebb köreinek bevonására is, hogy az egyes célok eléréséhez minél több ember is hozzájárulhasson, a saját eszközeivel.

Aki jót tesz, az maga is jobbá válik, és mindannyian arra vágyunk, hogy jobb emberek legyünk - mondta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki szerint a kerekítés arra ad lehetőséget, hogy egyetlen mozdulattal segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

A felkerekített vásárlási összegeket jótékony célokra adományozhatjuk

A felkerekített vásárlási összegeket jótékony célokra adományozhatjuk


A Máltai Szeretetszolgálat küldetéséből adódó feladatai mindig az emberről szólnak, és lehetőség szerint személyre szabott segítséget kínálnak. Nincsenek univerzális, mindenkinél alkalmazható megoldások, a problémákra személyes, vagy legalábbis helyi válaszokat kell találni. A Kerekítsd fel! programot azért hozta létre Szeretetszolgálat, hogy a hazai online vá¬sárlóknak a lehető legkönnyebb megoldást nyújthassa arra, hogy ha csupán néhány forinttal is, de hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához. A megoldás egyszerű, és csupán néhány kattintást igénye a normál online vásárlás során.

A kerekítés által létrejött adományokat a partnerek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület számára továbbítják, amely megvalósítja az előre meghatározott programokat. Hasonló kerekítéses módszerek nagy sikerrel működtek az elmúlt évek során többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, és Angliában is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat partnere a rendszer kialakításában a Supermoon reklámügynökség volt.

A kezdeményezés képes új utakat nyitni a hazai adományozási kultúrában, képes elérni azt a réteget is, amely eddig alig volt megszólítható. A résztvevő webáruházak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hívó szavára azonnal nekiálltak a fejlesztéseknek. A program első pár napja alapján máris kiderült, hogy a vártál is nagyobb hajlandóság van az internetes vásárlók körében arra, hogy apró összegekkel támogassanak karitatív programokat.

A program részleteiről és a támogatott karitatív tevékenységekről a www.kerekitsdfel.hu oldalon érhető el részletes információ.
További cikkek
Foglalj orvost!
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban hétfon délelőtt többnyire borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag