Kérdés: Szemüveges vagyok rövidlátás miatt. A bal lencsém -1,25, a jobb lencsém -0,75 (ebbe volt cilinder). Egy hónapja elmentem ellenőrzésre, mert két évenként szoktam járni. A cilinder azért volt a ...

A cilinderes korrekciót valóban megszokja a szem.A szemhéjduzzanatot azonban nem teljesen magyarázza a korrekció változtatása. Ha néhány napon belül nem apad a duzzanat, javaslom, keressen fel szemészeti rendelést.

Cilinderes korrekció

Szemüveges vagyok rövidlátás miatt. A bal lencsém -1,25, a jobb lencsém -0,75 (ebbe volt cilinder). Egy hónapja elmentem ellenőrzésre, mert két évenként szoktam járni. A cilinder azért volt a jobb lencsébe rakva, mert belső szemtengelyferdülésem volt. Most az ellenőrzésen minden rendben volt, a szemem nem romlott, a szemtengelyferdülést nem mutatta a gép. Új szemüveget rendeltem, ami ugyanolyan erősségű volt, mint korábban, csak a cilindert kivették. Amikor feltettem az új szemüveget, akkor úgy éreztem, mintha gólyalábon járnék. Estére nagyon elfáradt a szemem. Egy nappal később a jobb szememnél, - amelyiknél kivették a cilindert -, a szemhéjam megduzzadt kintről befelé az orr irányába. Most vissza van rakva a régi lencse, mert a doktor azt mondta, hogy lehet, hogy a szemem megszokta a cilinderes lencsét. Most már 5 napja viselem a cilinderes szemüveget, de a szemhéjam továbbra is meg van duzzadva.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza cilinderes korrekció témában:

A cilinderes korrekciót valóban megszokja a szem.A szemhéjduzzanatot azonban nem teljesen magyarázza a korrekció változtatása. Ha néhány napon belül nem apad a duzzanat, javaslom, keressen fel szemészeti rendelést.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: