Kérdés: A szexuális életünk nem jó, sőt, a közösülés fájdalmat okoz, ezért már nem kívánom, szinte félek tőle. Mi lehet a baj?

A tünetet Dispareuniának nevezik. Pszichoszomatikus tünet, lelki oka van. A lelki ok(ok) kezelésétől várható a javulás, ezért pszichoterápia igénybevételét javasom.

Kérdés

A szexuális életünk nem jó, sőt, a közösülés fájdalmat okoz, ezért már nem kívánom, szinte félek tőle. Mi lehet a baj?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza:

A tünetet Dispareuniának nevezik. Pszichoszomatikus tünet, lelki oka van. A lelki ok(ok) kezelésétől várható a javulás, ezért pszichoterápia igénybevételét javasom.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)