Kérdés: 32 éves nő vagyok, két éve távolítottak el a fülemből egy nagy és száraz fülzsírdugót, amivel nagyon megszenvedtem. Közben begyulladt a hallójáratom, és iszonyatos fájdalmakat éltem át. Amint ...

A szőrsejtek nagyon messze vannak a hallójárattól. Viszont létezik olyan hallójárat-gyulladás, mely fülzúgást okoz.

Fülzúgás

32 éves nő vagyok, két éve távolítottak el a fülemből egy nagy és száraz fülzsírdugót, amivel nagyon megszenvedtem. Közben begyulladt a hallójáratom, és iszonyatos fájdalmakat éltem át. Amint eltávolították, a fájdalom azonnal megszűnt. Később viszont fülcsengést tapasztaltam. A hallásom kitűnő, a vizsgálat szerint nyaki erek meszesedése nincs. A hallójáratom viszont hámlásos a fül-orr-gégész szerint, de nem kezelik semmivel. Lehet-e az hogy pár hónapra a fülmosás után kezd el valakinek csengeni a füle? Megsérülhettek-e a fülben lévő szőrsejtek, illetve a hallójárat felszíne? Milyen vizsgálattal lehetne ezt megállapítani?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza fülzúgás témában:

A szőrsejtek nagyon messze vannak a hallójárattól. Viszont létezik olyan hallójárat-gyulladás, mely fülzúgást okoz.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: