Mítoszok az influenzáról. Ezeket ne higgye el

Már benne vagyunk az influenzaszezonban, s aki még nem oltatta be magát, jobban teszi, ha gyorsan elmegy az orvosához, és átesik a védettség megszerzéséhez szükséges vakcina beadásán. Habár az influenzával kapcsolatban sok mendemonda kering, az oltásnak nincs kockázata. A több mítosz cáfolatát infografikánk tartalmazza.

Az influenza talán a legelterjedtebb betegség, így az sem csoda, ha erről a témáról mindenkinek megvan a saját véleménye, története, és birtokában van a szájhagyományon kívül máshonnan nem igazolt, de ettől még tutinak vélt ismeretnek. Biztos, ami biztos, összegyűjtöttünk néhány ilyet (nevezhetjük ezeket akár mítoszoknak is), és az alábbi infografikán közöljük a világ egyik vezető egészségügyi intézménye, a Johns Hopkins Egyetem, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezekhez kapcsolódó információit és a tévhitek cáfolatát.

infografika
infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció