Mit tehetünk a szívünkért? - infografika

Az szív- és érrendszeri megbetegedések okozzák a legtöbb halált a világon, de Magyarországon majdnem kétszer annyian vesztik életüket az e körbe tartozó kórok miatt. A szív világnapján érdemes elgondolkodnunk, hogy mit csinálhatunk jobban.

A Szív Világszövetség (WHF) kezdeményezésére minden évben szeptember 29-én tartják a szív világnapját. Évente csaknem 18 millió ember veszíti életét a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek miatt. Ebben az a legszomorúbb, hogy sokan a helytelen életvitelük, az egészségtelen szokások és táplálkozás, illetve a mozgáshiány miatt korábban távoznak, mint kellene. Ráadásul e korai halálok zöme életmódváltoztatással megelőzhető volna.

Magyarországon évente több mint 15-15 ezer férfi és nő halálát okozzák ezek a betegségek, illetve ha az agyérbetegségeket is idevesszük, akkor ez a szám a férfiak esetében további 4800-zal, a nőknél 6400-zal emelkedik a KSH 2018-ra vonatkozó adatai szerint.

Infografikánk a legfontosabb adatokat és az életmódváltoztatásra vonatkozó alapvető ajánlásokat tekinti át. A világnappal kapcsolatos információk a közösségi médiában így érhetők el: #WorldHeartDay.

szív infografika
szív infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció