Koronavírus: mit jeleznek a friss szennyvízadatok?

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapjáról az derül ki, hogy összességében nem ad különösebb aggodalomra okot a koronavírus örökítőanyagának szennyvizekben mért koncentrációja, mivel számottevő emelkedés vagy csökkenés egyetlen, a vizsgálatba bevont városban sem tapasztalható.

A közzétett szennyvízadatok alapján nincs ok aggodalomra. Fotó: Getty Images
A közzétett szennyvízadatok alapján nincs ok aggodalomra. Fotó: Getty Images

Egy hét alatt nem történt drasztikus változás

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett, három mintavételi helyen pedig (Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen) a mérsékelt kategóriába esik. A koncentrációt meghatározó skáláján egyébként négy fokozatot különböztetnek meg: az alacsonyt, a mérsékeltet, az emelkedettet és a magasat. 

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: