Koronavírus: mi derül ki a friss szennyvízadatokból?

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján.

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja, növekedés egyik vizsgált településen sem tapasztalható - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A szennyvízadatok sokat elárulnak az aktuális járványhelyzetről. Fotó: getty images
A szennyvízadatok sokat elárulnak az aktuális járványhelyzetről. Fotó: getty images

Hol a legjobb a helyzet?

Békéscsabán, a budapesti agglomerációs településeken (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) és Egerben csökkenő tendenciát mutatnak az adatok.

A koronavírus-örökítőanyag szennyvízben mért koncentrációja hat városban a mérsékelt. Tizenhat mintavételi helyen - köztük Budapest északi és déli részén, illetve a központban, valamint Kaposváron, Debrecenben és Nyíregyházán - pedig az emelkedett kategóriába esik.

A vizsgálati eredmények összességében a járvány leszálló szakaszára jellemző "ingadozva csökkenő" tendenciát mutatnak - írta az NKK. 

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)