Koronavírus: ahol mindenkit beoltottak, akit terveztek

Az Egyesült Arab Emírségek elérte a kitűzött célt: mindenkit sikerült beoltani koronavírus ellen, aki a veszélyeztetett csoportok valamelyikébe tartozik – írta a Reuters.

A “célcsoportokba tartozók” száz százaléka kapott koronavírus elleni oltást az Egyesült Arab Emírségekben – közölte a Reuters. Hogy a célcsoportokba, vagyis a veszélyeztetett csoportokba tartozók a lakosság hány százalékát teszik ki, arról már nem érkezett jelentés. 

A közel 10 millió lakosú Öböl-menti ország az elsők között kezdett oltani a kínai Sinopharm-vakcinával, amit 2021 augusztusában a 3-17 évesek számára is engedélyeztek.

Az Egyesült Arab Emírségekben  magas az átoltottság. Fotó: Getty Images
Az Egyesült Arab Emírségekben magas az átoltottság. Fotó: Getty Images

Az Egyesült Arab Emírségek kezdettől fogva törekedett a magas átoltottság elérésére, tavaly nyár végéig például a lakosság közel 80 százaléka kapott legalább egy részoltást, 70 százaléka pedig teljesen védettnek számított.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: