Jó hír: csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Az országos átlagot tekintve csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja több hazai nagyvárosban is számottevően csökkent: például Salgótarjánban, Szekszárdon és Szolnokon. A vizsgált minták egyedül Kecskeméten mutattak enyhén emelkedő tendenciát - írta honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

koronavírus koncentráció a szennyvízben
Biztató tendenciát tükröznek a hazai szennyvízadatok. Fotó: Getty Images

Összességében jobb a helyzet, mint korábban

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi helyen az "emelkedett", míg Egerben, Szekszárdon és Veszprémben a "mérsékelt" tartományba esik. A járványhullám leszálló ágára jellemző módon a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken - tette hozzá az NNK.

Mit mutatnak a napi adatok?

Ahogy arról korábban írtunk , az elmúlt 24 órában 2740 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, és elhunyt 26 többségében idős, krónikus beteg. Az elhunytak száma ezzel összesen 45 838 főre emelkedett - derül ki a koronavirus.gov.hu mai tájékoztatójából .

Jelenleg 1 742 051 ember számít gyógyultnak, az aktív fertőzöttek száma pedig 89 057. Továbbra is 1717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)