Infografika: így kell elállítani az orrvérzést

Az orrvérzés olykor ijesztő, de de ritkán jelent súlyos orvosi problémát. Az orrunkban sok ér található, amelyek sérülékenyek, így a különféle behatásokra könnyen vérezni kezdenek. Az orrvérzés gyakori a felnőtteknél, de a 3 és 10 év közötti gyermekek között is. Infografikánk a vérzés elállítására összpontosít, de a legfontosabb okokat is sorra veszi.

Kétféle orrvérzés létezik. A gyakoribb és jobban ismert esetben az orr elülső részében felszakadó erek miatt alakul ki a vérzés, amely az orrlyukon távozik. Vérzés azonban az orr hátsó traktusában, szaglószervünk legmélyebb részén is keletkezhet. Ebben az esetben a vér a garatba ürül, és ez akár veszélyes is lehet. Tavasszal erről a problémáról fontos beszélni az allergia miatt is. A vérzés ugyanis többnyire valamilyen irritáció nyomán jelenik meg. Ilyen a száraz levegő, amikor túl sokat tartózkodunk olyan helyiségben, ahol alacsony a páratartalom. Aztán tavasszal a különféle pollenek megjelenésével az orr belső nyálkahártyája további ingerlésnek van kitéve. Ez önmagában is kiválthat orrvérzést, hát még akkor, ha dörzsöljük az orrunkat. Más okok is állhatnak a háttérben, de ezekről, ahogyan a vérzés elállításáról is infografikánk foglalja össze a fontos tudnivalókat.

infografika orrvérzés
infografika orrvérzés

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: