Infografika: ezek a kórokozók élnek a kezünkön

A fertőző betegségek terjedése ellen a kézmosás mindig hatásos fegyver. Különösen azokban az esetekben - és a COVID-19-járvány is ilyen -, amikor nincs igazán hatásos eszköz vagy gyógyszer a kezünkben. Infografikánkon a kezünkön előforduló veszélyes kórokozók mellett arra is kitérünk, hogy melyek a kézmosás legfontosabb szabályai.

Jól tudjuk, hogy az emberiség a járványok és a pusztító pandémiák állandó fenyegetésétől akkor szabadult meg, amikor a higiénia komoly fejlődésnek indult. A városokban ennek egyik fontos feltétele volt a folyóvíz bevezetése és a csatornahálózat kiépítése. A következő nagy ugrást a hatásos szappanok, mosószerek és fertőtlenítőszerek elterjedése jelentette. Ettől még a kórokozók nagyon is jelen vannak az életünkben, csak nem hagyunk teret a támadásaiknak. Járvány idején ezért különösen fontos a kézmosás, amit máskor is buzgón kellene gyakorolnunk. Infografikánk abban segít, hogy eredményesebben eltávolíthassuk kezünkről a fertőző mikrobákat.

kézmosás infografika
kézmosás infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső