Így válasszunk szemüveget - infografika

A dioptriás szemüveg - ha valakinek szüksége van rá - a legfontosabb használatai tárgyak egyike. Nem csak a funkcionalitása, hanem a kényelme és a megjelenése is fontos, mert rendkívül sokat tehet hozzá viselője karakteréhez. Érdemes tehát gondosan kiválasztani. Infografikánk ebben ad segítséget.

A jó szemüveg legfontosabb ismérve, hogy tökéletesen korrigálja a szem fénytörési hibáját, minden más csak ezután következik. Ahhoz azonban, hogy egy lencsepár jól teljesítse a feladatát az egész szemüvegnek kell jól működnie. Ezt kis szerencsével akkor is elérhetjük, ha addig próbálkozunk, amíg megfelelő darabra nem lelünk. Ez a módszer azonban meglehetősen kockázatos, mert nem feltétlenül bizonyul a kiválasztott darab elég kényelmesnek vagy a lencsék esetleg nem a megfelelő távolságban foglalnak helyet a szemtől. Ezeket a beállításokat jobb, ha képzett szakemberekre, optometristákra bízzuk. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az egyes keretek mennyire állnak jól, mennyire előnyösek az arcformánkhoz, a megjelenésünkhöz. Néhány megfontolandó szempontot az alábbiakban bemutatunk.

szemüveg infografika
szemüveg infografika

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: