Ezektől félnek leginkább a magyarok

Minden második magyar attól fél, hogy tovább romlik hazánkban az egészségügy színvonala.

A társadalom mintegy harmadát a teljes kiábrándultság jellemzi. A Policy Solutions elemző intézet és a Friedrich Ebert Alapítvány "A magyar rémálom" című kutatásának eredményét néhány napja Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója ismertette. A fókuszcsoportos vizsgálatokon és reprezentatív közvélemény-kutatáson alapuló felmérés során a személyes, valamint a Magyarország jövőjét érintő félelmekre kérdeztek rá - írja a nepszava.hu .

A társadalom mintegy egyharmadát a teljes kiábrándultság jellemzi
Kiábrándultság, reményvesztettség jellemző igen sokakra

Boros Tamás elmondta, 1990 óta idén áprilisban történt meg először, hogy egy politikai erő nem a "magyar álomra" (mint pl. létbiztonság), hanem az emberekben rejlő félelmekre építve kampányolt - és meg is nyerte a választást. Ebből kifolyólag a kutatás első részében a társadalmi hangulatra voltak kíváncsiak. Kiderült: miközben általánosságban javult a közhangulat, a társadalom mintegy egyharmadát a teljes kiábrándultság, reményvesztettség, boldogtalanság jellemzi. A személyes félelmek között a legtöbben az anyagi bizonytalanságot említették első helyen.

Eddig is tudtuk, hogy a magyar egészségügyre többet kellene költeni. Egy friss tanulmányból azonban világosan látszik, hogy lehetőségünk is lett volna rá: a hozzánk hasonlóan fejlett környező országok nagyobb ütemben fejlesztették egészségügyi ágazatukat. Részletekért kattintson !

Az ország jövőjével kapcsolatban az egyre romló egészségügytől félnek a legtöbben, majd az elszegényedéstől, a gazdagok és a szegények közti szakadék szélesedésétől, valamint a nyugdíjhelyzettől. Sokat elmond, hogy Magyarországon 2012 óta duplájára nőtt azok aránya, akik félnek az idegen kultúrájú emberektől, és egész Európában nálunk a legmagasabb azok aránya (62 százalék), akik azt állítják, senkit sem lenne szabad beengedni az országba - a második helyen álló cseheknél "csak" 30 százaléknyian vélekednek ugyanígy.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Tévhitek az egészségbiztosításról

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +12 °C

Derült időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra