A túl sok folyadék végezhetett a harcművésszel

A legendás harcművész és színész 32 éves korában halt meg váratlanul, közel ötven évvel ezelőtt. Egy új tanulmány szerint a tragédiát az okozhatta, hogy túl sok vizet ivott.


Bár a vízivás elengedhetetlen az életben maradáshoz, Lee halálát az okozta, hogy a veséi nem tudták kiválasztani a felesleges vizet. Spanyol vesespecialisták egy csoportja a Clinical Kidney Journalban tették közzé tanulmányukat, ami szerint eddig nem volt ismert pontosan Bruce Lee halálának oka, erről ugyanakkor számos hipotézis létezik. Ezek között szerepel az agyi ödéma, a gengsztermerénylet és a hőguta is érvként – írja a Vanity Fair.

vízivás, folyadékfogyasztás, vesebeteg
A vízivás elengedhetetlen, azonban gondot is okozhat. Fotó: Getty Images

A kutatók szerint Lee-nél több kockázati tényező is szerepelt, ami közrejátszhatott a hyponatraemia, az elektrolit- és folyadékháztartás leggyakrabban előforduló zavara kialakulásában. A színész vérének alacsony volt a nátriumkoncentrációja, az állapotot pedig tovább súlyosbította a marihuána- és az alkoholfogyasztás, a különböző gyógyszerek használata és a „krónikus folyadékbevitel” is.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: