Beleégette monogramját a betegei májába, felfüggesztették az orvost

A májátültetést végző sebészt törölték az orvosi nyilvántartásból.

Törölték az brit orvosi nyilvántartásból azt a sebészt, aki transzplantációs műtét során két beteg májára is ráégette a monogramját. Az 57 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban argonsugárral - amelyet arra használnak, hogy megállítsák a máj vérzését a műtétek során - "SB" feliratot írt a páciensei szerveibe - írta a Guardian.

sad
Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Az esetre úgy derült fény, hogy egy utóvizsgálat során az egyik kollégája észrevette a beteg májára írt 4 centiméteres betűket, és lefényképezte azokat. Bramhall ezután maga nyújtotta be lemondását, miután belső fegyelmi vizsgálatot indítottak vele szemben a birminghami kórházban 2014-ben.

Idén január 11-én felülvizsgálták az esetet, és az orvosi etikai bizottság megállapította, hogy Bramhall cselekedetei "bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadtak", és "aláásták" az orvosi szakmába vetett közbizalmat. Ezért bizonytalan időre felfüggesztették hivatása gyakorlása alól a további felülvizsgálatig.

A bizottság megállapította, hogy az egyik áldozat súlyos pszichológiai sérüléseket szenvedett a megbélyegzés következtében. A sebész azt mondta, hogy azért bélyegezte meg a szerveket, hogy enyhítse a műtőtermi feszültséget a nehéz és hosszú transzplantációs műtétek után, de ezt az érvét természetesen nem fogadták el.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső