Beleégette monogramját a betegei májába, felfüggesztették az orvost

A májátültetést végző sebészt törölték az orvosi nyilvántartásból.

Törölték az brit orvosi nyilvántartásból azt a sebészt, aki transzplantációs műtét során két beteg májára is ráégette a monogramját. Az 57 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban argonsugárral - amelyet arra használnak, hogy megállítsák a máj vérzését a műtétek során - "SB" feliratot írt a páciensei szerveibe - írta a Guardian.

sad
Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Az esetre úgy derült fény, hogy egy utóvizsgálat során az egyik kollégája észrevette a beteg májára írt 4 centiméteres betűket, és lefényképezte azokat. Bramhall ezután maga nyújtotta be lemondását, miután belső fegyelmi vizsgálatot indítottak vele szemben a birminghami kórházban 2014-ben.

Idén január 11-én felülvizsgálták az esetet, és az orvosi etikai bizottság megállapította, hogy Bramhall cselekedetei "bizonyos fokú szakmai arroganciából fakadtak", és "aláásták" az orvosi szakmába vetett közbizalmat. Ezért bizonytalan időre felfüggesztették hivatása gyakorlása alól a további felülvizsgálatig.

A bizottság megállapította, hogy az egyik áldozat súlyos pszichológiai sérüléseket szenvedett a megbélyegzés következtében. A sebész azt mondta, hogy azért bélyegezte meg a szerveket, hogy enyhítse a műtőtermi feszültséget a nehéz és hosszú transzplantációs műtétek után, de ezt az érvét természetesen nem fogadták el.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)