Az agyunk elképesztő rekordokat tart - infografika

Az emberi agy szervezetünk legbonyolultabb része. Mintegy 80-100 milliárd idegsejt található benne, ami megfelel egy közepes galaxisban lévő csillagok számának. Infografikánk bepillantást enged a sajátos és meghökkentő rekordokba.

Nem az emberi agy a legnagyobb a világon (a ceteké vagy az elefántoké például nagyobb), de testméterünkhöz mérve abszolút bajnokok vagyunk az "agyversenyben". Sőt abban is első a Homos sapiens, hogy agyának szerkezete a lehető leghelytakarékosabb, azaz ugyanakkora térbe sokkal több idegsejt van bezsúfolva, mint bármely más élőlény esetében. Ez teszi lehetővé, hogy olyan jól használjuk a fejünket, ami kiemel bennünket a többi teremtmény közül.

agy
Ki gondolná, hogy annyi agysejtünk van, ahány csillag egy galaxisban?

Habár e helyt nem térünk ki rá, az agyi potenciál nem minden. E szervünk jószerivel olyan mint egy üres vászon, amelyet meg kell tölteni képekkel, információkkal, kapcsolási rajzokkal, majd a rögzített elemek között újra és újra és újra kontaktusokat, összefüggéseket, kombinációkat kell létesíteni. Majd azokat is elraktározni, és újra előhívni újabb relációk felfedezéséhez. Ezt hívják gondolkodásnak . Az agyunkat jellemző számokon is érdemes tán pár percig elgondolkodni.

agy infograf

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: