A koronavírus mutációi és veszélyei - infografika

A koronavírus-járvány rányomja bélyegét egész életünkre, és már nemcsak az eredeti SARS-CoV-2 vírussal kell megküzdenünk, hanem új változataival is. Infografikában foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat a kórokozóról, változatairól, illetve ezeknek a betegségre és az immunitásra gyakorolt hatásáról.

A koronavírus minden egyes alkalommal, amikor megfertőz egy emberi sejtet, másolatot készít az örökítőanyagáról, amivel átveheti az uralmat a sejt felett. Ha valaki elkapta a betegséget, akkor ez a folyamat felgyorsul. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a másolásba hiba csúszik, és megváltozik a vírus. Ezek a változások legtöbbször károsak a vírusra nézve, de időnként előfordul, hogy az új változat evolúciós előnyre tesz szert. Például jobban fertőz, képes már meggyógyult embereket újra megfertőzni, vagy kikerülni az immunvédelmet, esetleg kicselezni az ellene kidolgozott oltás révén szervezetben megjelenő antitesteket.

A SARS-CoV-2 szerencsére viszonylag lassan mutálódik (fele olyan gyorsan, mint az influenza), ezért eddig kevés (egészen pontosan három) veszélyes új változatáról tudunk. Infografikánkban bemutatjuk, amit az eredeti vírusról és e három fenyegető variánsról feltétlenül tudni érdemes.

SARS-CoV-2 mutációk infografika
Írd ide a képaláírást

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)