A koronavírus mutációi és veszélyei - infografika

A koronavírus-járvány rányomja bélyegét egész életünkre, és már nemcsak az eredeti SARS-CoV-2 vírussal kell megküzdenünk, hanem új változataival is. Infografikában foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat a kórokozóról, változatairól, illetve ezeknek a betegségre és az immunitásra gyakorolt hatásáról.

A koronavírus minden egyes alkalommal, amikor megfertőz egy emberi sejtet, másolatot készít az örökítőanyagáról, amivel átveheti az uralmat a sejt felett. Ha valaki elkapta a betegséget, akkor ez a folyamat felgyorsul. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy a másolásba hiba csúszik, és megváltozik a vírus. Ezek a változások legtöbbször károsak a vírusra nézve, de időnként előfordul, hogy az új változat evolúciós előnyre tesz szert. Például jobban fertőz, képes már meggyógyult embereket újra megfertőzni, vagy kikerülni az immunvédelmet, esetleg kicselezni az ellene kidolgozott oltás révén szervezetben megjelenő antitesteket.

A SARS-CoV-2 szerencsére viszonylag lassan mutálódik (fele olyan gyorsan, mint az influenza), ezért eddig kevés (egészen pontosan három) veszélyes új változatáról tudunk. Infografikánkban bemutatjuk, amit az eredeti vírusról és e három fenyegető variánsról feltétlenül tudni érdemes.

SARS-CoV-2 mutációk infografika
Írd ide a képaláírást

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: