A nap képe: aki teheti, ma ne üljön autóba

Az európai autómentes nap - amit minden évben szeptember 22-én tartanak - célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy milyen környezeti, egészségügyi és egyéb, a városképet érintő problémákat okozhat a megnövekedett autóforgalom.

1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják az európai autómentes napot, ami nem koncentrálódik kizárólag egyetlen napra. Az európai mobilitási hét rendezvénysorozat keretében szeptember 16. és 22. között világszerte számos programot szerveznek, amelyek többek között az ideális és fenntartható, környezet- és emberbarát közlekedési módok felelősségteljes megválasztását helyezik előtérbe.

Fotó: Vincent Koebel/NurPhoto via Getty Images
Fotó: Vincent Koebel/NurPhoto via Getty Images

Képünkön a francia Nomad Men társulat művészei láthatók a párizsi autómentes rendezvényen, Ethno Machine nevű gépükön. 

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: