A nap képe: aki teheti, ma ne üljön autóba

Az európai autómentes nap - amit minden évben szeptember 22-én tartanak - célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy milyen környezeti, egészségügyi és egyéb, a városképet érintő problémákat okozhat a megnövekedett autóforgalom.

1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják az európai autómentes napot, ami nem koncentrálódik kizárólag egyetlen napra. Az európai mobilitási hét rendezvénysorozat keretében szeptember 16. és 22. között világszerte számos programot szerveznek, amelyek többek között az ideális és fenntartható, környezet- és emberbarát közlekedési módok felelősségteljes megválasztását helyezik előtérbe.

Fotó: Vincent Koebel/NurPhoto via Getty Images
Fotó: Vincent Koebel/NurPhoto via Getty Images

Képünkön a francia Nomad Men társulat művészei láthatók a párizsi autómentes rendezvényen, Ethno Machine nevű gépükön. 

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: