+17° - +39°
Nincs front

Szervezetünk speciális őrző-védő szolgálatot tart fenn a rák ellen (x)

A daganatos betegségek a magyarországi halálozási statisztikákban a legfontosabb halálokok közé tartoznak. De min múlik, hogy kialakul-e valakiben rák vagy nem? Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, rákkutató több mint negyedszázada e kérdésre keresi a választ.

Kutatómunkája eredményeképpen felfedezett egy természetes, a szervezetben működő daganatellenes védelmet, amely az immunrendszer mellett, de attól függetlenül működik és a folyamatosan keletkező ráksejteket a legtöbb esetben elpusztítja. Dr. Kulcsár Gyulát erről az ún. Természetes Tumorellenes Védelemről kérdeztük.

Hogyan foglalná össze laikusok számára is érthetően a Természetes Tumorellenes Védelem lényegét?

Dr. Kulcsár Gyula: Nyilvánvaló, hogy egy általános, az egész szervezetben működő, felügyeletszerű védelem komponenseit, hatóanyagait a vérkeringésben kell keresnünk, mert csak így tudják kifejteni védő hatásukat mindenhol a szervezetben. Régóta ismert és bizonyított, hogy az egészséges sejtek a vérben lévő különböző kismolekulákból szigorúan csak annyit vesznek fel, amennyire szükségük van, ezzel szemben a ráksejtek a molekulák többségéből minden korlátozás és szabályozás nélkül olyan sokat, amennyit csak képesek, illetve amennyi rendelkezésre áll. A kísérletek során kiderült, hogy a ráksejtekbe nagy mennyiségben bejutó kismolekulák között van 16 olyan, amelyeknek szerepük van a daganatellenes védelemben. Ez a védelemben résztvevő 16 hatóanyag nagy mennyiségben bejutva a ráksejtekbe - egymás hatását szinergikusan erősítve - jelzést ad a ráksejt számára, melynek hatására a sejtben beindul egy, a sejt halálához vezető önpusztító folyamat, a programozott sejthalál, az apoptózis. A kísérletekből kiderült, hogy a védelem hatóanyagai bizonyos aminosavak, vitaminok és más biológiailag aktív molekulák. A ráksejteknek az adott anyagok együttes hatására történő elpusztítását nevezzük Természetes Tumorellenes Védelemnek. Ez a speciális védelem, amely megvédi az emberek túlnyomó többségét a daganatok kialakulásától, nem azonos a szervezet immunrendszerével.

Hogyan működik ez a speciális védelmi rendszer, miért alakulhat ki mellette mégis rosszindulatú daganat a szervezetben?

Dr. Kulcsár Gyula: A tumorellenes védelemben részt vevő molekulák mennyisége a keringési rendszerben bizonyos határok között változik, de többé-kevésbé állandó. A változás függ az életmódtól, életkörülményektől, táplálkozástól, betegségektől és az életkortól is. Az egészséges emberi szervezetben a keletkező ráksejtek száma és a Természetes Tumorellenes Védelem teljesítőképessége egyensúlyban van, vagyis a tumorellenes védelem hatóanyagai elegendő mennyiségben állnak rendelkezésre ahhoz, hogy az összes keletkező ráksejtet el tudják pusztítani. Ha ez az egyensúly felbomlik, mert több ráksejt keletkezik az erőteljes rákkeltő hatások (pl. környezetszennyeződés, dohányzás, egészségtelen táplálkozás és életmód, vírusfertőzés, örökletes hajlam) miatt, kialakul a daganat. Egy másik esetben is bekövetkezhet a daganatos megbetegedés. Ilyenkor a szervezet Természetes Tumorellenes Védelmében résztvevő hatóanyagok szintje csökken le pl. betegség, stressz, alultápláltság, vagy helytelen táplálkozás, időskori felszívódási és tápanyag hasznosulási zavar miatt.

Hogyan erősíthetjük a Természetes Tumorellenes Védelmet, hogy segítségével megelőzhessük a daganatok kialakulását, illetve hogy gyógyíthassuk a már kialakult tumort?

Dr. Kulcsár Gyula: A tudományos kutatások arra engednek következtetni, hogy egy rosszindulatú daganat kialakulása vagy kiújulása elvben megelőzhető lehetne, ha a védelemben résztvevő anyagok rendszeres és folyamatos bevitelével megnövelnénk a Tumorellenes Védelem hatóanyagainak mennyiségét a szervezetben, ezáltal a védelem működése optimális szintű maradna és elpusztíthatná az összes keletkező ráksejtet. A már kialakult tumor esetén pedig a Tumorellenes Védelem felismert hatóanyagainak gyógyászati jelentősége abban áll, hogy azok tartós, egyidejű és nagy mennyiségű adásával a szervezet saját természetes védelmét megerősítjük - így sokkal több ráksejt pusztul el, mint nélküle. A Természetes Tumorellenes Védelem aktív anyagait tartalmazó készítmények alkalmazása során a hatóanyagok - ideális esetben - nagy mennyiségben és folyamatosan kerülnek a szervezetbe. A folyamatosságnak rendkívüli szerepe volna a betegség elleni küzdelemben. A Tumorellenes Védelem hatóanyagait ugyanis a szervezet rendkívül gyorsan felhasználja, illetve kiüríti, így az ébrenléti időszak alatt óránként bejuttatott hatóanyagok a tumorellenes védelmi szintet az egymásra épülő mennyiségek hatásával folyamatosan emelik, ezáltal lassíthatják, megállíthatják, vagy optimális esetben visszafordíthatják a rosszindulatú daganatos folyamatot! Ugyanis a sejtek a kezelés hatására, az apoptotikus sejthalálhoz vezető folyamat részeként felaprítják saját DNS-üket.

Mit remélnek ettől a felfedezéstől?

Dr. Kulcsár Gyula: A sejt- és állatkísérletek eredményei, valamint a tablettát szedő betegek tapasztalatai alapján feltételezhetjük a készítményekről, hogy a Természetes Tumorellenes Védelem hatóanyagaival történő kezelés javítja az életminőséget, mert a kísérleti bizonyítékok szerint csökkenti a kemo-, illetve sugárterápia mellékhatásait, és növeli a hagyományos kezelések hatékonyságát. A kemoterápiának és a sugárkezelésnek ellenálló (rezisztens) ráksejteket, melyekből egy bizonyos idő után a korábbi daganat kiújulhatna, vagy áttét keletkezhetne, szintén elpusztítja a felerősített Tumorellenes Védelem. A fentiek alapozzák meg azt a Rákkutatási Programot, amelynek keretében jelenleg Magyarországon folyik a szervezet Természetes Tumorellenes Védelmének a hatóanyagait tartalmazó, mellékhatásoktól mentes, minden rosszindulatú daganattípusra hatékony készítmények fejlesztése.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+34, +39 °C
Minimum:
+17, +22 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában derült, gyengén felhős lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag