Megjelent a Rákgyógyítás Magazin tavaszi kiadása

Az ingyenes, hirdetéseket sem közlő lap összeállítást közöl a rákbetegek táplálkozásának alapkérdéseiről, cikksorozatot indít a rák kiváltó okairól, kiemelt témaként foglalkozik a rákkal való pszichológiai harccal és megbékéléssel.

A lap ír arról, ki és mit tudhat saját és családtagjai rákbetegségéről, foglalkozik a daganatos betegek társadalmi szerepvállalásával, illetve tanácsot ad, miként igényelhetnek segélyt a rászorulók. A betegek és családjaik 2008 óta negyedévenként megjelenő országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba, klinikákra és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.

A tavaszi lapszám tartalmából

Az áttétekről szóló cikksorozat részeként ez alkalommal nem biológiai jellemzőkről, hanem a lélekről esik szó: a rákbetegek lelki-érzelmi támogatásában évtizedes tapasztalattal rendelkező onkopszichológus ad fogódzókat ahhoz, hogyan lehet talpon maradni akkor, amikor az első harcok megvívása után újra erőre kap egy betegség.

Sok tudós keresi világszerte az okokat, sok beteg pedig önmagában kutat válaszok után: miért éppen nála alakult ki daganat? Noha erre egy konkrét betegnél nem lehet egyértelmű válasz adni, sok tényezőnek már bizonyított a szerepe a rák megjelenésében.

A tavaszi lapszámban útjára induló cikksorozat ezeket az okokat igyekszik feltárni, első alkalommal a rosszindulatú daganatok ötödének kialakulásában szerepet játszó kórokozók - vírusok és baktériumok - rákkeltő hatását véve górcső alá.

Kinek, mit és hogyan mondhat el az orvos a betegségről - teszi fel a lap a kérdést az adatvédelemben jártas orvos-jogásznak. S ugyan a válaszokból kiderül, hogy a baj akár mindenkinek a saját titka is maradhat, amint arra egy másik írás rávilágít, egyre többen vannak, akik mégis igyekeznek minél többekkel megosztani saját történetüket, hogy ezzel próbálják menteni mások életét.

Az újsághoz való hozzájutás lehetőségei

A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által kiadott, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság tudományos partnerségével, a Rákgyógyítás portállal együttműködésben 15 ezer példányban megjelenő ingyenes Rákgyógyítás Magazin elérhető az onkológiai centrumokban és betegszervezeteknél. Orvosi rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is.

Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható közepes, A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli "postakész" válaszborítékot adjanak postára. Akik több borítékot küldenek, azok számára az újabb lapszámokat automatikusan megküldi a kiadó. Betegklubok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
, °C
Minimum:
, °C

Egészséget befolyásoló hatások:
N/A

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag