Deutériumcsökkentő táplálkozással a daganatos betegségek ellen (x)

Általánosan ismert, hogy a magashegységekben élő emberek hosszabb ideig, jó egészségben élnek, körükben a daganatos betegségek is ritkábban fordulnak elő. Ennek egyik oka lehet, hogy a nagy tengerszint feletti magasság alacsony deutériumtartalmú környezetet biztosít számukra.

A természetben azonban nemcsak a csapadék, a felszíni vizek deutériumtartalma lehet különböző, hanem a különböző tápanyagok is eltérő mennyiségben tartalmazzák a deutériumot. A legújabb kutatási eredmények szerint a deutériumcsökkentés része a sejtek normál működésének, ezeket a természetes folyamatokat, ezen keresztül szervezetünk deutériumszintjét nemcsak a megfelelő ivóvízzel, hanem a táplálkozással is befolyásolni tudjuk. Fontos tehát figyelmet fordítanunk az étrend és a deutériummegvonás összefüggésére, mivel a helyes táplálkozás önmagában is fontos szerepet tölthet be a megfelelő deutériumszint elérésében.
Számos nemzetközi és hazai fórumon - többek között az Amerikai Rákkutatók Szövetségének idei, San Diegóban megrendezett konferenciáján - kerültek bemutatásra azok a kutatási eredmények, amelyek a daganatgyógyászat jövője szempontjából kiemelkedő jelentőségű adatokat szolgáltatnak egy eddigiektől merőben eltérő daganatellenes eljárás, a deutériummegvonás hatásmechanizmusáról. A rákkongresszuson bemutatott kutatási eredmények szerint a deutériumcsökkentés része a sejtek normál működésének, egészséges sejtekben ez a funkció megfelelően működik. A természetes deutériumcsökkentés a zsírsavak teljes oxidációján keresztül valósul meg, a folyamat során alacsonyabb deutériumtartalmú víz keletkezik.

A daganatos sejtekben a deutériumcsökkentésnek ez a természetes folyamata sérül, más biokémiai folyamatok lépnek a helyébe, melyek már nem biztosítják az egészséges sejtekre jellemző deutériumcsökkenést. Bizonyos biokémiai folyamatok ekkor átkerülnek a sejtplazmába, ahol a deutériumszintet alapvetően a kívülről bevitt víz deutériumszintje fogja meghatározni. A csökkentett deutériumtartalmú víz alkalmazásával azt a helyzetet tudjuk szimulálni a beteg sejtekben, mintha a természetes deutériumcsökkentő mechanizmus jól működne, és ehhez kapcsolódóan alacsony deutériumtartalmú anyagcserevizet termelne. A deutériumcsökkentésnek tehát ez a természetes rendszer a célpontja, az ivóvíz, illetve a tápanyagok deutériumtartalmának hidrogénre történő cseréjével ugyanazt érjük el, mint az egészséges sejtek az alacsony deutériumtartalmú anyagcserevíz előállításával.

Mivel a különböző tápanyagok eltérő mennyiségben tartalmazzák a deutériumot - a szénhidrátokban, fehérjékben, valamint az olajokban és zsírokban egyre kevesebb a deutérium koncentrációja - így szervezetünk deutériumszintjét a táplálkozással is befolyásolhatjuk. A deutériummegvonás alkalmazásával, a különböző táplálékok deutériumtartalmának figyelembevételével tehát támogathatjuk a természetes deutériumcsökkentő folyamatokat, ami tovább fokozhatja az eljárás hatékonyságát.

Kapcsolat:
HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft., 1124 Budapest, Fürj utca 2.
Telefon.: +36 1/365-1660

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-1, +4 °C
Minimum:
-5, +1 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunántúlon csökken a felhőzet, helyenként a nap is kisüt.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag