Kérdés: Van egy 7 éves fiú unokám, és sajnos a kis arcán és a felső karján grízszerű apró kitüremkedések vannak. Ezek előfordulnak, hogy ki is pirosodnak. Mivel lehetne ezt kezelni, illetve mitől lehet?

Lehetnek a tünetek szarutüskék, de faggyúciszták is. Vizsgálat után lehet eldönteni, és kezelni is.

Szarutüske

Van egy 7 éves fiú unokám, és sajnos a kis arcán és a felső karján grízszerű apró kitüremkedések vannak. Ezek előfordulnak, hogy ki is pirosodnak. Mivel lehetne ezt kezelni, illetve mitől lehet?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza szarutüske témában:

Lehetnek a tünetek szarutüskék, de faggyúciszták is. Vizsgálat után lehet eldönteni, és kezelni is.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció