Kérdés: Száraz a bőröm, egyes helyeken viszket, bepirosodik, 1-2 nap múlva bebarnul. Mindez foltokban jelentkezik csak csípő- és háttájékon, ahol közvetlenül ruhával érintkezik. A barna foltok megmaradnak és viszketnek. Nincs-e erre valami megoldás?

Próbáljon rendszeresen használni karbamid tartalmú ápolókenőcsöt, gyógyszertári forgalomból.

Száraz bőr

Száraz a bőröm, egyes helyeken viszket, bepirosodik, 1-2 nap múlva bebarnul. Mindez foltokban jelentkezik csak csípő- és háttájékon, ahol közvetlenül ruhával érintkezik. A barna foltok megmaradnak és viszketnek. Nincs-e erre valami megoldás?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza száraz bőr témában:

Próbáljon rendszeresen használni karbamid tartalmú ápolókenőcsöt, gyógyszertári forgalomból.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció