Kérdés: Kozmetikustól hallottam, hogy a rosacea kezelésére jó a vadgesztenye. Már jó ideje vannak az arcomon rosaceas papulopustulák, voltam több bőrgyógyásznál, de sajnos nem múltak el göbök. Alkalmazható az ...

Létezik vadgesztenyét tartalmazó arckrém, gyógyszertárakban érdemes speciálisan az arcra kifejlesztett terméket kérni.

Rosacea

Kozmetikustól hallottam, hogy a rosacea kezelésére jó a vadgesztenye. Már jó ideje vannak az arcomon rosaceas papulopustulák, voltam több bőrgyógyásznál, de sajnos nem múltak el göbök. Alkalmazható az arcra a vadgesztenye? Milyen formában lehet a vadgesztenye kivonatot az arcra tenni?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza rosacea témában:

Létezik vadgesztenyét tartalmazó arckrém, gyógyszertárakban érdemes speciálisan az arcra kifejlesztett terméket kérni.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: