Kérdés: 35 éves lányomnak terhessége alatt keletkezett ekcéma a kezén, az ujjai között. Sokféle gyógyszert kipróbált már, a gyógyszertárak vitrinjeiben található több ezer forintos kencéket is ...

A sok kézmosás is igénybe veszi a kezet. A gyulladás miatt érdemes gyulladáscsökkentő készítményt használni, ezért keressen fel bőrgyógyászt, mert ezek többnyire vénykötelesek.

Ekcéma

35 éves lányomnak terhessége alatt keletkezett ekcéma a kezén, az ujjai között. Sokféle gyógyszert kipróbált már, a gyógyszertárak vitrinjeiben található több ezer forintos kencéket is beleértve, de azok hatástalannak bizonyultak. (Hozzáteszem, hogy állandóan mos, takarít). Elképzelhető, hogy a takarítószerek okozzák?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza ekcéma témában:

A sok kézmosás is igénybe veszi a kezet. A gyulladás miatt érdemes gyulladáscsökkentő készítményt használni, ezért keressen fel bőrgyógyászt, mert ezek többnyire vénykötelesek.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: