Kérdés: 23 éves lányom kezének és lábának egy-egy ujján a köröm alatt 2-3 barna csík látható. Azt hittük, hogy ütéstől, illetve a lábára ráléptek (kézilabdázik) attól van, majd lenő. De most már hosszú ideje megvan, ...

Bőrgyógyász megfelelő műszerrel (dermatoszkóp) el tudja dönteni, hogy sérülés okozta bevérzés vagy pigmentáció, illetve köröm alatti anyajegy okozza a tüneteket.

Köröm pigmentáció

23 éves lányom kezének és lábának egy-egy ujján a köröm alatt 2-3 barna csík látható. Azt hittük, hogy ütéstől, illetve a lábára ráléptek (kézilabdázik) attól van, majd lenő. De most már hosszú ideje megvan, és nem tűnik el. Utal-e ez valamilyen elváltozásra a szervezetében? Gondolok például anyagcserezavarra, vagy pajzsmirigy problémára. A végtagjai egyébként gyakran igen hidegek, de az érrendszeri vizsgálat nem mutatott ki problémát. Egyébként egészséges, semmi kóros tünet vagy zavar nem tapasztalható nála.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza köröm pigmentáció témában:

Bőrgyógyász megfelelő műszerrel (dermatoszkóp) el tudja dönteni, hogy sérülés okozta bevérzés vagy pigmentáció, illetve köröm alatti anyajegy okozza a tüneteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció