Szokások, amelyektől kijöhet az aranyerünk

HáziPatika

Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít. Hajlamtól és életmódtól is függ, hogy ki milyen gyakorisággal találkozik vele élete során. Vannak dolgok, amelyekre ha odafigyelünk, jelentősen csökkenthetjük esélyét.

Túl sokáig ülünk a vécén

Minél tovább üldögélünk, annál több vér áramlik a vastagbél környékén lévő erekbe, és a gravitáció is annál erősebben fejti ki hatását. Ráadásul a póz, amelyben a legtöbb ember a nagydolgát végzi, nem is a legjobb, mert nyomást kell kifejteni, hogy a széklet kiürüljön a végbélből. Legjobb, ha egy kis sámlit teszünk a lábunk alá, hogy a térdek némileg a csípővonal fölé kerüljenek - ilyenkor  lazulnak el legjobban a záróizmok.

Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít
Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít

Visszatartjuk a székletünket

A székletvisszatartás azért rossz ötlet, mert ilyenkor egyre több folyadékot von ki a szervezet a székletből. Minél kevesebb a folyadék a székletben, annál keményebb lesz, és annál nagyobb erőlködés kell az ürítéshez, ami már egy-két alkalom után is aranyerességhez vezethet.

Végbélvérzés:aranyérvagy daganat? Részletekért kattintson!

Túl sokat erőlködünk

A lefelé irányuló nyomás nagyban hozzájárul az aranyerek kizáródásához. Emellett ilyenkor megsérülhet az érfal, ami vérzést okozhat. Ezért is fontos, hogy amikor csak tehetjük, felhúzott térdekkel üljünk rá a toalettre.


Nem viszünk be elég rostot és folyadékot

Ahhoz, hogy emésztésünk és bélmozgásaink megfelelőek legyenek, illetve elég laza legyen a székletünk, szükség van rá, hogy sok élelmi rostot és folyadékot fogyasszunk. Ha nem így teszünk, lelassul az emésztés, renyhe lesz a bélmozgás, a széklet pedig kemény. Ezáltal sokkal nehezebbé válik az ürítés is, és nagyobb lesz az aranyeresség veszélye.

Forrás: menshealth.com 

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait