Szokások, amelyektől kijöhet az aranyerünk

Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít. Hajlamtól és életmódtól is függ, hogy ki milyen gyakorisággal találkozik vele élete során.

Vannak dolgok, amelyekre ha odafigyelünk, jelentősen csökkenthetjük az aranyér esélyét.

Túl sokáig ülünk a vécén

Minél tovább üldögélünk, annál több vér áramlik a vastagbél környékén lévő erekbe, és a gravitáció is annál erősebben fejti ki hatását. Ráadásul a póz, amelyben a legtöbb ember a nagydolgát végzi, nem is a legjobb, mert nyomást kell kifejteni, hogy a széklet kiürüljön a végbélből. Legjobb, ha egy kis sámlit teszünk a lábunk alá, hogy a térdek némileg a csípővonal fölé kerüljenek - ilyenkor lazulnak el legjobban a záróizmok – írta a Men's Health cikke.

Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít
Az aranyeresség gyakorlatilag népbetegségnek számít

Visszatartjuk a székletünket

A székletvisszatartás azért rossz ötlet, mert ilyenkor egyre több folyadékot von ki a szervezet a székletből. Minél kevesebb a folyadék a székletben, annál keményebb lesz, és annál nagyobb erőlködés kell az ürítéshez, ami már egy-két alkalom után is aranyerességhez vezethet.

Túl sokat erőlködünk

A lefelé irányuló nyomás nagyban hozzájárul az aranyerek kizáródásához. Emellett ilyenkor megsérülhet az érfal, ami vérzést okozhat. Ezért is fontos, hogy amikor csak tehetjük, felhúzott térdekkel üljünk rá a toalettre.

Nem viszünk be elég rostot és folyadékot

Ahhoz, hogy emésztésünk és bélmozgásaink megfelelőek legyenek, illetve elég laza legyen a székletünk, szükség van rá, hogy sok élelmi rostot és folyadékot fogyasszunk. Ha nem így teszünk, lelassul az emésztés, renyhe lesz a bélmozgás, a széklet pedig kemény. Ezáltal sokkal nehezebbé válik az ürítés is, és nagyobb lesz az aranyeresség veszélye.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)