Kérdés: 40 éves vagyok, és a Balaton partján élek, így amikor csak tehetem, úszom egy nagyot. Azt utóbbi néhány évben tapasztalom, hogy úszás után viszket a szemem, nagyon kipirosodik, s főleg a ...

Igen, ez valószinűleg a vízben lévő allergén miatt lehet, ami az esetek jelentős részében alga. Antihisztamin szedése javasolt az úszós időszakban, más terápia a tünetek kezelésére nincsen.

Allergia

40 éves vagyok, és a Balaton partján élek, így amikor csak tehetem, úszom egy nagyot. Azt utóbbi néhány évben tapasztalom, hogy úszás után viszket a szemem, nagyon kipirosodik, s főleg a következő nap reggelére megduzzadnak az orrnyálkahártyáim, amihez néhány órás intenzív orrfolyás társul. A következő úszásig enyhülnek a tünetek. Először megfázásra gondoltam, mivel április végétől már úszni járok, de ez hamar megdőlt, mivel a legnagyobb nyári melegekben is előjött ez a probléma.Valamelyik algára lehetek allergiás? Milyen lehetőségeim vannak?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza allergia témában:

Igen, ez valószinűleg a vízben lévő allergén miatt lehet, ami az esetek jelentős részében alga. Antihisztamin szedése javasolt az úszós időszakban, más terápia a tünetek kezelésére nincsen.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)