-3° - +6°
Kettős front

Médiatár

Ingyenes allergiaszűrés a HáziPatika.com szervezésében

Járt már allergiavizsgálaton? Megmutatjuk, mi történik ott. Kis filmünk a HáziPatika.com ingyenes allergiaszűrésén készült....

Teljes leírás

Járt már allergiavizsgálaton? Megmutatjuk, mi történik ott. Kis filmünk a HáziPatika.com ingyenes allergiaszűrésén készült.

Szénanátha

A szénanátha a légúti allergia egyik megjelenési formája, a szezonális allergiás orrnyálkahártya-gyulladás (rhinitis) és kísérő tüneteinek összefoglaló, közkeletű neve. Elsősorban a levegőben lebegő virágporok, pollenek illetve gombaspórák fehérje-alkotórészei okozzák. Klinikailag akkor állapítható meg, ha a jellegzetes tünetei közül - tüsszögés, orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás - legalább két tünet napi rendszerességgel, fél-egy órán át megfigyelhető.

Két fajtáját különböztetik meg: a szezonális allergiás rhinitist, amelynél a tünetek időtartama rövidebb egy hónapnál, és a nem szezonális, ún. perzisztáló (állandó) rhinitiszt, amelynél a tünetek egy hónapnál tovább is fennállnak. Ismert az egész évben fennálló tünetekkel járó ún. perenniális allergiás rhinitis is, amit atka, illetve toll vagy állati szőr allergia okoz.

Bővebben...

Vizsgálati eljárások

Bővebben...

Járt már allergiavizsgálaton? Megmutatjuk, mi történik ott. Kis filmünk a HáziPatika.com ingyenes allergiaszűrésén készült.

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag