Prof. Dr. Ludwig Endre

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Ártalmas lehet, ha abbahagyjuk az antibiotikum szedését?

2 nap után abbahagytam az antibiotikum szedését, mert gyanítom, hogy az okozta a hasmenésemet. Ártottam vele? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus elmondta, hogy bizonyos betegségek esetében az antibiotikumos kezelés félbeszakítása nagyon veszélyes lehet. Mindenképpen elővigyázatosnak kell lennünk.

Betegségek

VideóRendelő: Gyakori hólyaghurut esetén kell-e valamilyen vizsgálatot végezni?

Kell-e valamilyen vizsgálatot végezni gyakori hólyaghurut esetén? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus elmondta, hogy mindenképpen szükség van orvosi kivizsgálásra ahhoz, hogy kideríthessük, mi okozza a gyakori panaszokat.

Betegségek

VideóRendelő: Használ-e a az áfonyakivonat a női húgyúti panaszok megelőzésében?

Használ-e az áfonyakivonat a női húgyúti panaszok megelőzésében? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Lehet káros a sok antibiotikum?

Azt mondják, hogy ne szedjünk sok antibiotikumot, de nekem vizelési panaszok miatt gyakran írnak fel. Nem veszélyes ez? - Prof. Dr Ludwig Endre belgyógyász, infektológus olvasónk kérdésére elmondta, hogy természetesen az antibiotikumok alkalmazásának lehetnek mellékhatásai. Éppen ezért mindig csak indokolt esetben használjuk őket.

Betegségek

VideóRendelő: Veszélyes-e, ha terhesség alatt baktériumot találnak a vizeletben?

Veszélyes-e, ha a terhesség miatt végzett vizsgálaton baktériumot találnak a vizeletben? - kérdezi olvasónk. Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszában kifejti, hogy olyan terhességnél, ahol az első 3 hónapban baktériumot találtak a vizeletben, a terhesség későbbi periódusában nagy valószínűséggel jelentkezik valamilyen súlyosabb húgyúti infekció.

Betegségek

VideóRendelő: A visszatérő hólyaghurut hátterében állhat veleszületett hajlam?

Állhat-e a gyakori hólyaghurut hátterében veleszületett hajlam? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Intim & szex

VideóRendelő: Mit lehet tenni a felfázás megelőzése érdekében változókorban?

A változókori felfázások megelőzése érdekében mit kell tennünk? - olvasónk kérdésére Prof. dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Mi okozza a gyakori, akár kéthetente jelentkező felfázásos tüneteket?

Mi okozza a gyakori, akár kéthetente jelentkező felfázást? - kérdezi olvasónk. Prof. dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus szerint nem biztos, hogy fertőzés áll a tünetek hátterében. Mindenképpen szükség van egy szakorvos által végzett kivizsgálásra.

Betegségek

VideóRendelő: Terhesség elején okozhat-e nagyobb bajt a felfázás?

Terhességem elején járok. Sajnos felfáztam és nagyon félek az esetleges vetéléstől. Van okom aggódni? - olvasónk kérdésére Prof. dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Felfázás esetén hasznos lehet a kamillás ülőfürdő?

Felfázás esetén hasznos a kamillás ülőfürdő? Esetleg érdemes mást is tenni bele? - kérdezi olvasónk. Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus szerint a kamilla gyulladáscsökkentő hatása miatt segíthet a felfázásos tüneteken, de mást nem tanácsos az ülőfürdőbe tenni.

Betegségek

VideóRendelő: Szigorú diétával megszabadulhatunk a Candida-fertőzéstől?

Szigorú diéta mellett, mennyi idő alatt lehet megszabadulni a Candida-fertőzéstől? Olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen tünetei lehetnek a Chlamydia-fertőzésnek?

Milyen tünetei lehetnek a Chlamydia-fertőzésnek, és hogyan diagnosztizálják? Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológos válaszol olvasónk kérdésére.

Betegségek

VideóRendelő: Vajon jól tesszük, ha nem adunk gyermekünknek antibiotikumot?

Olvasónk párjával együtt úgy döntött, hogy egyáltalán nem adnak gyermekeiknek antibiotikumot. Vitaminokkal, sok gyümölccsel és zöldséggel próbálják megóvni őket a betegségektől. Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus azt tanácsolja, hogy bízzák ezt a szakorvosra és indokolt esetben mindenképpen alkalmazzák gyermeküknél az antibiotikumos kezelést.

Betegségek

VideóRendelő: Az antibiotikumos kezelés felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát?

Azt hallottam, hogy az antibiotikumos kezelés felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát. Igaz ez? Tehetünk ellene? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Hónapokig tartó felfázás után megmaradt az alhasi fájdalom. Mi okozhatja?

Lányomnak hónapokig tartó felfázása volt. Jelenleg állandó alhasi fájdalma van, pedig a vizeletvizsgálat eredménye negatív. Mi okozhatja a fájdalmat? - olvasónk kérdésére Prof. Dr. Ludwig Endre belgyógyász, infektológus válaszol.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +17 °C
Minimum: +8 °C

Napos, gomolyfelhős idő várható, de közben délnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, estére már nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében nem zárható ki délután zápor, esetleg zivatar, majd késő délutántól, estétől máshol is növekszik a csapadék esélye. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.