Kónya Márton

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Mekkora esélyük van a magzati rendellenességnek?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a magzati rendellenességekről az enyhétől, az egészen súlyos, a magzat életét befolyásoló állapotokig.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen esetekben szokták a terhesség megszakítását tanácsolni?

Kónya Márton biológus beszél a VideóRendelőben azokról magzati rendellenességekről, amelyek esetén szóba kerülhet a terhesség megszakítása.

Betegségek

VideóRendelő: Mely magzati rendellenességeknél élhet teljes életet egy gyermek?

Egyre több olyan rendellenesség van, amelyek már magzati korban felismerhetőek, így a gyermek megszületéskor felkészülten kezdhetjük meg az esetleges korrekciót - mondja el válaszában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen magzati szűrőtesztek vannak?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a legújabb szűrővizsgálatokról, amelyeknél már majdnem 100%-os eredményt kaphatunk magzatunk genetikai állapotáról.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan szűri ki az ultrahang a rendellenességeket?

Vannak olyan anatómiai rendellenességek, amelyek csak ultrahanggal szűrhetők ki - mondja el a VideóRendelőben Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan zajlik a magzati rendellenesség-szűrés?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben részletezi a magzati rendellenességeket szűrő vizsgálatokat.

Betegségek

VideóRendelő: Veszélyesek lehetnek-e a magzatra a szűrővizsgálatok?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél az invazív és noninvazív szűrővizsgálatok esetleges veszélyeiről.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyi idő alatt van meg a magzati szűrővizsgálat eredménye?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél arról, hogy milyen gyorsan készülhetnek el a különböző magzati szűrővizsgálatok ultrahang és kombinált teszt esetében.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan kell értelmezni a magzati szűrővizsgálat eredményét?

A magzati szűrővizsgálat eredményét mindig szakorvossal beszéljük át, hiszen csak az ő segítségével tudunk helyes döntést hozni - mondja el válaszában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a különbség a szűrés és a diagnosztika között?

Míg a szűrés a kockázati tényezőket tárja fel, addig a diagnosztika konkrét válaszokat tud adni - részletezi válaszában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Használják még az AFP-t Down-szindróma szűrésére?

Az AFP-vizsgálatok sajnos nagyon sokszor hoztak hamis eredményeket, így a folyamatosan megjelenő új szűrési lehetőségek feleslegessé tették a használatát. Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a korszerű, Down-szindróma szűrésére szolgáló eljárásokról.

Betegségek

VideóRendelő: Ki dönti el, hogy a terhességet meg kell-e szakítani?

A jogi szabályozáson túl, a szakorvos ajánlhatja fel a kapott eredmények tükrében a terhesség megszakítását. A végső döntés azonban mindig a szülőé - részletezi a VideóRendelő adásában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: 37 év felett kötelező a magzati rendellenességek szűrése?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a jogi szabályozásról és a választható lehetőségekről 37 év felett.

Betegségek

VideóRendelő: Mik lehetnek a meddőség okai?

A meddőségnek lehetnek szervi, hormonális és genetikai okai. A vizsgálatok menetéről és a kezelési lehetőségekről beszél a VideóRendelőben Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan vizsgálják ki a meddőséget?

Ha egy pár mindenfajta fogamzásgátlás nélkül, legalább 1 éve próbálkozik sikertelenül, kimondható, hogy meddőségi problémával küzdenek. A kivizsgálással kapcsolatos legfontosabb paraméterekről beszél Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan kezelhető a meddőség?

A kezelési lehetőségeket mindig a meddőséget okozó probléma határozza meg. Az esetek nagy részében ezek a problémák orvosolhatók - mondja el válaszában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mely életmódbeli szokások okozhatnak meddőséget?

Vannak tényezők, amelyek növelhetik a meddőség kockázatát. A dohányzás, egészségtelen életmód mellett a stressz befolyásolhatja leginkább a terhesség létrejöttét.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan változik a női fertilitás az életkorral?

A gyermekvállaláshoz köthető legideálisabb kor nem mindig egyezik meg azzal az élethelyzettel, amelyben felelősséggel fel tudunk nevelni egy gyermeket. Ebben a cseppet sem egyszerű helyzetben segít eligazodni Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Ha ovulációkor nem jött össze a terhesség, biztos a meddőség?

A meddőség kimondásához legalább 1 év sikertelen próbálkozásra van szükség. Addig semmiképp sem szabad aggódni - mondja el válaszában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen feltételekkel vehetünk részt a lombikprogramban?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a lombikprogramhoz köthető feltételekről.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a teendő, ha valamelyik szülő genetikai rendellenességet hordoz?

Amennyiben magas kockázata van annak, hogy valakinek beteg gyermeke szülessen, vagy magas a genetikai kockázata a vetélésnek, ma már lehetőség van arra, hogy az embriót még a beültetés előtt megvizsgálják - részletezi a VideóRendelő adásában Kónya Márton biológus.

Betegségek

VideóRendelő: Többszöri spontán vetélés után van értelme a lombikprogramnak?

Kónya Márton biológus a VideóRendelőben beszél a gyakori vetélés lehetséges okairól és a megoldási lehetőségekről.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.