Inzulinrezisztencia

Kapcsolódó videók

Táplálkozás, gasztronómia

VideóRendelő: Mennyire veszélyeztetett az a gyermek, ahol mindkét szülő inzulinrezisztens?

Ha minkét szülő inzulinrezisztens, a gyermeknél fokozottan kell figyelni a szénhidrátbevitelre, főleg ha az édesanyánál már a terhesség alatt is jelentkezett ez a probléma - mondja el válaszában Huszár Zsuzsanna dietetikus.

Betegségek

VideóRendelő: Mi okozza a gyógyszerszedés melletti hízást?

Olvasónknak túlsúlya, illetve inzulinrezisztenciája miatt folyamatosan gyógyszert kell szednie. Ám a szervezete egy idő után nem reagál a gyógyszerekre, ezért állandóan újakat kap. Mi okozza ezt a problémát? - erre a kérdésre válaszol Dr. Breyer Helga belgyógyász a VideóRendelőben.

Betegségek

VideóRendelő: Van-e összefüggés az inzulinrezisztencia és a fogamzóképesség között?

Az inzulinrezisztencia és a fogamzóképesség közötti összefüggésről, férfiakra és nőkre gyakorolt hatásáról beszél a VideóRendelőben Dr. Breyer Helga belgyógyász.

Betegségek

VideóRendelő: Miből áll az inzulinrezisztencia kezelése?

Az inzulinrezisztencia kezelésének legfontosabb pontjait részletezi a VideóRendelő adásában Dr. Breyer Helga belgyógyász.

Betegségek

VideóRendelő: Mit jelent a magas prolaktinszint és mit okozhat?

Dr. Breyer Helga belgyógyász beszél a VideóRendelőben a PCO-s betegekben jelentkező magas prolaktinszint okáról és a szervezetünkre tett hatásáról.

Betegségek

VideóRendelő: A férfiakat is érinti az inzulinrezisztencia?

Dr. Breyer Helga belgyógyász a VideóRendelőben beszél arról, hogy mennyire érintheti a férfiakat az inzulinrezisztencia.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan ismerhető fel az inzulinrezisztencia?

Az inzulinrezisztencia tünetei már egészen fiatalon, az első menstruációt követően jelentkezhetnek. De számos panasz felhívhatja rá a figyelmünket. Dr. Breyer Helga belgyógyász részletesen beszél ezekről a VideóRendelőben.

Betegségek

VideóRendelő: Az inzulinrezisztencia lehet-e hatással a hangulatunkra?

Dr. Breyer Helga a VideóRendelőben beszél a vércukorszint ingadozása miatt jelentkező esetleges hangulatváltozásokról és kezeléséről.

VideóRendelő

VideóRendelő: Milyen diétát kell tartani PCOS esetén?

"Pár éve policisztás ovárium szindrómával diagnosztizáltak. Az orvos nem mondta, hogy ez inzulinrezisztenciával is jár, de az interneten ezt olvastam. Ez azt jelenti, hogy nem ehetek édességeket? Mire kell odafigyelnem? Milyen ételeket vigyek magammal, ha egész nap dolgozom?" - kérdezi Turcsák Katalin dietetikus szakértőnktől olvasónk, aki az alacsony glikémiás indexű ételeket ajánlja.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Időjárási frontra az előrejelzések szerint nem kell számítani, így az időjárásra érzékenyek tünetei várhtóan csillapodnak majd.