Haldokló

Kapcsolódó videók

VideóRendelő

VideóRendelő: A hospice nem a halál háza

A hospice-ről sokaknak a halál, a haldoklás jut eszébe, pedig az ellátásnak inkább az a célja, hogy a súlyos állapotú betegek életminőségén javítsanak. Dr. Pilling János beszélt erről.

VideóRendelő

VideóRendelő: Halál a családban, mit mondjak a gyereknek?

Mit mondjunk a gyereknek a halálról, haldoklásról? Az lenne a legjobb, ha nem is beszélnénk semmiről? Milyen szavakat használjunk? Tanácsot ad Dr. Pilling János pszichiáter.

VideóRendelő

VideóRendelő: Nem fogadja el a férjem a diagnózist!

Természetes reakció, ha egy súlyos beteg azt mondja, a diagnózis téves, a leleteket elcserélték. Elisabeth Kübler-Ross alapján a veszteség feldolgozásának öt szakaszát különíthetjük el, ezek közül az első az elutasítás, a tagadás. A többiről Dr. Pilling János beszél.

VideóRendelő

VideóRendelő: Ki mondja el, hogy gyógyíthatatlan a beteg?

A jelenleg is hatályban lévő egészségügyi törvény szerint a kezelőorvosnak tájékoztatási kötelezettsége van a beteggel szemben, nem mérlegelhet, hogy ezt el akarja-e mondani vagy sem. Dr. Pilling János beszélt erről.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.