Görcsoldás

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Kiket érintenek a hasi görcsök?

Harminc éves kor felett egyre többen érkeznek a rendelőbe hasi görcsökre panaszkodva - mondja Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológus, akitől azt is megtudjuk, az esetek felében miért nem lehet azonnali diagnózist felállítani.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen típusú hasi görcsök jellemzőek a betegekre?

Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológustól megtudhatjuk, milyen szervekből indulhatnak ki a hasi görcsöket okozó panaszok.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen típusú görcsök gyógyíthatók házi módszerekkel?

Valamilyen szinten mindenfajta görcs enyhíthető házi módszerekkel - mondja Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológus. Vannak azonban esetek, amikor ajánlatos egyből orvosi segítséget kérni.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen gyógyszeres terápiás lehetőségei vannak a görcsoldásnak Magyarországon?

Görcsoldókkal és fájdalomcsillapítókkal enyhíthetők a hasi görcsök - mondja Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológus, kiemelve egy olyan hatásos görcsoldó készítményt, amely a szokásosnál kevesebb mellékhatást okoz.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen szempontoknak kell egy modern görcsoldó készítménynek megfelelnie?

A görcsoldó készítmény hatása legyen gyors, biztos és lehetőleg elnyújtott - hangsúlyozza Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológus.

Betegségek

VideóRendelő: Miért érdemes görcsoldó gyógyszert alkalmazni a menstruációs görcsök esetén?

Egyre nagyobb az igény a természetes alapanyagból készült görcsoldókra. Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológus egy ilyen készítményre hívja fel a figyelmet, mely menstruációs görcsök enyhítésére is kiválóan alkalmas.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a különbség a görcsoldó gyógyszerek és a puffadásgátlók között?

Dr. Király Ágnes PhD belgyógyász-gasztroenterológustól megtudhatjuk, mi okozza a kellemetlen feszülést a belekben, és azt is, hogy a panaszok enyhítésére szedett puffadásgátlók, illetve görcsoldók hogyan fejtik ki hatásukat.

Betegségek

VideóRendelő: Gyomorégésem van - Szedhetek-e háztartási szódabikarbónát?

Háztartási szódabikarbóna szedhető gyomorégés ellen? - kérdezi olvasónk. Dr. Király Ágnes belgyógyász-gasztroenterológus elmondja, hogy valóban segít-e ez a házi praktika.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.