Dr. Sziller István

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Vizelettartási problémák 38 évesen. Mi okozhatja?

38 éves vagyok, 9 évvel ezelőtt volt egy hüvelyi szülésem. 1 hónapja vizelettartási problémáim vannak. Nem korai ilyen fiatalon? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszában kifejti, hogy a hüvelyi szülés és a vizelettartási problémák között lehet összefüggés, de a legfontosabb egy mielőbbi nőgyógyászati kivizsgálás.

Betegségek

VideóRendelő: A nagymértékű fogyás okozhat menstruációs zavarokat?

Lányom 2 év alatt 78 kg-ról 51 kg-ra fogott. Lassan 1 éve nincs menzesze. Összefügghet ez a fogyással? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász szerint az ilyen mértékű fogyás valóban okozhat menzeszkimaradást. Mivel a probléma már 1 éve fennáll, mielőbbi orvosi kivizsgálásra van szükség.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen sűrűn érdemes miómaműtét után nőgyógyászati szűrésre menni?

61 éves vagyok, 2002-ben volt egy mióma műtétem. Petefészkemet konzerválták. Milyen sűrűn érdemes nőgyógyászati szűrésre járnom? - olvasónk kérdésére Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Visszatérő hüvelyfolyásom van. Mi lehet a hátterében?

Visszatérő hüvelyfolyásom van. Többször vizsgáltak már, de nem derült ki az oka. Mi lehet a hátterében? - olvasónk kérdésére Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A vizelési panaszok és a hüvelygyulladás tünetei lehetnek azonosak és összetéveszthetők?

Azt hallottam, hogy a vizelési panaszok és a hüvelygyulladás tünetei lehetnek azonosak és összetéveszthetőek. Igaz ez? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász szerint a panaszok valóban nagyon hasonlíthatnak. Éppen ezért a pontos diagnózis érdekében mindig komplex vizsgálatokra van szükség.

Betegségek

VideóRendelő: A visszatérő húgyúti fertőzések veszélyesek lehetnek a terhességre?

Visszatérő húgyúti és hüvelyfertőzéseim vannak. Lehet ez veszélyes a terhességre? - olvasónk kérdésére Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: A gyakori hüvelygyulladás okozhat koraszülést?

Húgom kisbabája 7 hónapra született. Okozhatta ezt a gyakori hüvelygyulladás? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszában kifejti, hogy a hüvelygyulladás és a koraszülés között valóban lehet összefüggés. De a koraszülés hátterében több ok szokott állni, nem lehet közvetlenül a hüvelygyulladás az egyedüli okozója.

Betegségek

VideóRendelő: Két nagyobb petefészekcisztám van. Lehet ebből baj?

Két nagyobb petefészekcisztám van. Lehet ebből baj? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász olvasónk kérdésére elmondta, hogy a petefészekciszták valóban okozhatnak bajt. Mindenképpen szükség van egy hüvelyi ultrahang vizsgálatra és egy vérvételre.

Betegségek

VideóRendelő: Az elmúlt 20 évben történt-e fejlődés a védekezés területén?

Nagyjából 20 éve élek nemi életet. Azóta szültem 2 gyereket és úgy látom, hogy a védekezés területén nem történt lényeges fejlődés. Vagy lehet, hogy valamiről nem tudok? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász olvasónk kérdésére válaszolva elmondta, hogy sok új védekezési lehetőség valóban nincs. De a férfiak és nők részére is elérhető a műtéti meddővé tétel.

Betegségek

VideóRendelő: Kell-e kezelni a panaszmentes nőgyógyászati gyulladást?

A nőgyógyászati rákszűrésem negatív lett, de gyulladást mutatott ki. Mivel nem okoz panaszokat, nem használtam a felírt kúpokat. Jól tettem? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszában elmondta, hogy a panaszmentes gyulladás veszélyesebb, mint a tüneteket okozó. Éppen ezért nagyon fontos az orvos által felírt kezelés betartása és a mielőbbi kontrollvizsgálat.

Betegségek

VideóRendelő: Ovuláció alatt erős alhasi fájdalmaim vannak. Rendben van ez?

Ovuláció alatt nagyon erős, menstruációs görcsökre emlékeztető alhasi fájdalmaim vannak. A nőgyógyászati leleteim negatívak. Néha annyira fáj, hogy le kell feküdnöm és étvágyam sincs. Rendben van ez? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol a feltett kérdésre.

Betegségek

VideóRendelő: Tamponnal lehet fürödni?

Lefoglaltunk egy balatoni nyaralást, de számításaim szerint pont akkor fogok menstruálni. Tamponnal bemehetek fürdeni? Van fertőzésveszély? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász szerint lehet tamponnal fürdeni, de ha lehet, inkább természetes vízben, mint uszodában.

Betegségek

VideóRendelő: Terhesen lehet vörösbort inni?

Terhes vagyok, éppen félidőben. Azt hallottam, hogy napi egy pohár vörösbor jót tesz. Valóban így van? - Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász szerint igaz ez az állítás, de kizárólag a vörösborra értendő. Napi 1-2 dl kifejezetten jótékony hatással bír a terhességre.

Betegségek

VideóRendelő: Spirált az a nő is használhat, aki még nem szült?

Spirált használhat olyan nő is, aki még nem szült? Milyen gyakran kell cserélni az eszközt? - olvasónk kérdésére Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.