Dr. Kriston Renáta

Kapcsolódó videók

Testünk

VideóRendelő: Mitől lehetnek 40 évesen is pattanásaink?

Míg kamaszkorban teljesen elfogadott a pattanások megjelenése, 40 évesen már mindenképpen góc, vagy egyéb belgyógyászati probléma jelenlétére kell gondolnunk. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szerint ilyenkor nagyon fontos kideríteni, hogy mi okozhatja a bőrön megjelenő pattanásokat.

Testünk

VideóRendelő: Milyen eljárással lehet segíteni a pattanásos bőrön?

A pattanásos bőr kezelésében elsőként mindig meg kell nézni, hogy nincs-e valamilyen belgyógyászati probléma. A továbbiakban ennek tükrében lehet elkezdeni a kezelést - mondja el válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Mi a legjobb, legkorszerűbb módja a ráncok eltüntetésének?

A ráncok kezelésénél elsődleges szempont, hogy dinamikus, vagy statikus ráncokról van-e szó. Mindkét esetben különböző kezelések tanácsosak - fejti ki válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Mi a lényege a szálbehúzásos technikának?

A szálbehúzásos technika az egyik legkorszerűbb, műtétmentes arcemelő eljárás napjainkban. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus a VideóRendelőben részletezi az eljárás előnyeit.

Testünk

VideóRendelő: Mikor érdemes botoxot használni?

A botox kezelésekkel kapcsolatban rengeteg félelem és tévhit terjedt el az évek alatt. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus a Videórendelőben beszél a botox helyes alkalmazási területeiről, illetve arról, hogy mikor indokolt a használata.

Testünk

VideóRendelő: Mit kell tudni a hialuronsavas kezelésről?

A hialuronsav egy passzív térfogatpótló anyag, amelyet elsősorban statikus ráncok esetén alkalmazunk. A kor előrehaladtával az ajkaink is elkeskenyednek, ebben az esetben is alkalmas az ajkak feltöltésére a hialuronsavas kezelés - részletezi válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Mikor érdemes a lézeres hámlasztást választani?

A lézeres hámlasztás segítségével meg lehet újítani a bőr felső rétegét, jó hatással van a pigmentfoltokra, jól tudja finomítani a felszíni ráncokat és erősíti a kötőszöveti rostokat, amellyel feszesíthetjük a bőrt.

Testünk

VideóRendelő: Milyen megoldások léteznek aknés bőrre?

Az aknés bőr gyulladásos fázisában mindenképpen egy belső antibiotikumos kezelés javasolt, amelyet külső kezeléssel is érdemes kiegészíteni. A hegesedésre pedig a lézeres terápia igen látványos javulást hozhat - mondja el válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Mikortól javasolt a botox?

Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász, kozmetológus a VideóRendelőben beszél arról, hogy mikortól szabad és ajánlott botoxkezelést alkalmazni egy arcon.

Testünk

VideóRendelő: Létezik valódi megoldás a narancsbőr ellen?

A narancsbőr szinte teljes mértékben egy nőket érintő probléma. Nagyon ritkán fordul elő férfiaknál, ám ebben az esetben mindig valamilyen belgyógyászati problémával állunk szemben. Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szerint a legfontosabb a megelőzés. A hideg-meleg váltott zuhany, a szauna, a helyes életmód mind segít abban, hogy bőrünk egészséges maradjon.

Testünk

VideóRendelő: Kell-e tartanunk csúnya hegektől, ha az arcunkról távolítanak el anyajegyet?

Sokunk arcán vannak olyan anyajegyek, amelyektől szívesen megszabadulnánk. De vajon az utána maradó heg esztétikusabb, mint maga az anyajegy? - erre a kérdésre válaszol Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Van-e hatásos módszer a vitiligo kezelésére?

A vitiligo hátterében nagyon sokszor belgyógyászati probléma áll. Pajzsmirigy rendellenesség, bőrgomba, ekcéma mind okozhatják a pigmenttermelés problémáját. Ezek kezelése mindenképpen segíthet a javulásban - mondja el válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő: Kell-e aggódnunk a hirtelen megjelenő anyajegyek miatt?

Teljesen természetes jelenség, hogy az évek múlásával növekszik anyajegyeink száma, mérete és színe. Aggódnunk azonban csak akkor kell, ha ezek a változások nagyon rövid idő alatt, akár pár héten belül következnek be. Ezekben az esetekben mindenképpen forduljunk szakemberhez - fejti ki válaszában Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus.

Testünk

VideóRendelő:Mikor érdemes anyajegyszűrésre menni?

Az anyajegyeket érdemes évente egyszer megmutatni bőrgyógyász szakorvosnak, de a gyakoriságot a bőrtípus, az anyajegyek száma, illetve a időközben bekövetkezett változások is befolyásolják.

Testünk

VideóRendelő: Hogyan történik az anyajegyszűrés?

Az anyajegyszűrés egy teljesen fájdalmatlan vizsgálat, amelynek során a bőrgyógyász dermatoszkóp segítségével meg tudja nézni az anyajegyek pigment szerkezetét. Ha orvosunk indokoltnak tartja, sebészi úton eltávolítja a veszélyesnek tűnő anyajegyet és minden esetben elküldi szövettanra.

Testünk

VideóRendelő: A szemölcsök valóban fertőzőek?

A HPV okozta vírusos szemölcsök nagyon könnyen fertőznek, akár saját magunkon is továbbvihetjük testszerte. Megpróbálkozhatunk szalicilsavas otthoni kezeléssel, de ha nem hoz eredményt, akkor mindenképpen kérjük szakorvos segítségét.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzések szerint a szerdai napot kettős fronthatás dominálja majd.