Dr. Belső Nóra

Kapcsolódó videók

Lélek és elme

VideóRendelő: Valóban növekszik a szorongásos betegek száma?

Az elmúlt években, évtizedekben egyre többen küzdenek szorongásos tünetekkel, esetleg pánikrohamokkal. A pánikbetegség a szorongás kiforrottabb formája, ahol a betegnek igen ijesztő, komoly rosszullétekkel kell megküzdenie. Minden esetben érdemes szakember segítségét kérni - mondja el válaszában Dr. Belső Nóra pszichiáter.

Lélek és elme

VideóRendelő: Kell-e gyógyszeres terápia a pánikbetegségre?

A pánikbetegség súlyosságát mindenképpen szakembernek kell megállapítnia, aki ennek tükrében dönti el, hogy szükség van-e gyógyszeres kezelésre, vagy elegendő a rendszeres pszichoterápia.

Lélek és elme

VideóRendelő: Gyógyítható-e a bipoláris zavar?

A bipoláris zavar az egyik legsúlyosabb pszichiátriai betegség, amely igen széles spektrumon mozog. A betegség súlyosságát mindig szakembernek kell eldöntenie és ennek tükrében megkezdeni a kezelést. Ha sikerül fiatalkorban felfedezni a betegséget, megfelelő gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés mellett a teljes gyógyulás is elérhető.

Lélek és elme

VideóRendelő: Mitől válik valaki patológiás vásárlóvá?

Ha a vásárlási szenvedély átcsap egy mértéktelen, szükségtelen és az anyagi kereteket is meghaladó beteges állapottá, mindenképpen szakember segítségére van szükség. A patológiás vásárlók mindig küzdenek egy valós, megoldatlan problémával, amelyet a vásárlásban szerzett örömmel próbálnak ellensúlyozni. Minden esetben fel kell deríteni az okokat - mondja el válaszában Dr. Belső Nóra pszichiáter.

Lélek és elme

VideóRendelő: Mennyire tabu ma Magyarországon pszichológushoz járni?

Sokszor emlegetjük az amerikai példát, ahol szinte mindenki pszichológushoz jár. Magyarországon a mai napig sokak számára még mindig tabu külső segítséget kérni problémáink megoldására. Dr. Belső Nóra pszichiáter a VideóRendelőben beszél arról, hogy mikor fontos szakemberhez fordulni.

Lélek és elme

VideóRendelő: Mennyire elfogadó a társadalom egy pszichiátriai zavarral küzdő emberrel szemben?

Egy pszichiátriai zavarral küzdő embernek sajnos nem csak saját betegségével, hanem a környezete reakcióival is meg kell küzdeni. Az elutasítás és a nem elfogadás egy gyakran előforduló hozzáállás ma hazánkban, amelynek hatására a beteg megbélyegezve érezheti magát. Pedig a hozzáértő kezelés akár egy teljes, tünetmentes életet is biztosíthat számukra.

Lélek és elme

VideóRendelő: A pánikszerű érzés még nem feltétlenül pánikbetegség

Ha valaki volt már élete során pánikbeteg, akkor sokszor felmerülhet benne a kérdés, hogy vajon visszatérhet-e. Főleg olyankor merülhet fel ez, ha éppen stresszesebb időszakunkat éljük és néha bizony meglegyintenek a régi félelmeink. Normálisnak tekinthetőek-e, ha egyszer-egyszer elfog a bizonytalanság és a régi rosszullétekhez hasonló érzés? Dr. Belső Nóra pszichiáter válaszol nekünk erre a kérdésre a VideóRendelő adásában.

Lélek és elme

VideóRendelő: Létezik egész életre szóló boldog házasság?

Dr. Belső Nóra pszichiáter a VideóRendelőben beszél a boldog, tartós házasság összetevőiről. Bár sokan kételkednek benne, még többen vágynak rá, szakértőnk szerint sok munkával és folyamatos kommunikációval megvalósítható a boldog párkapcsolat.

Lélek és elme

VideóRendelő: Szükség van-e szigorra a gyermeknevelésben?

Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint nem feltétlenül kell szigorral nevelnünk gyermekeinket. A legfontosabb, amit szülőként tehetünk, ha szeretjük őket, bizalommal közeledünk feléjük és folyamatosan kommunikálunk velük. Meg kell szabnunk a szükséges határokat, de azon belül hagyni kell őket szabadon mozogni.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.