Dr. Ágoston Péter

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Melyek a leggyakoribb daganattípusok Magyarországon?

A dohányzás következtében kialakuló tüdőrák messze a leggyakrabban előforduló daganattípus. A lista élén található még a vastagbél, a prosztata és az emlőrák is - fejti ki válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen ma Magyarországon a daganatos betegségek okozta halálozás?

32-33 ezer ember hal meg évente Magyarországon daganatos megbetegedések következtében. Ez az arány az 1990-es évek óta nem sokat változott, pedig a szűrőprogramok segítségével sokat lehetne ezen javítani - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Melyek a daganatterápia alappilérei?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus beszél a Videórendelő adásában az elmúlt 20 évben történt változásokról a daganatterápiában.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen módon hat a sugárkezelés?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus beszél a VideóRendelőben arról, hogyan is hat pontosan a sugárterápia.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen formái vannak a sugárkezelésnek?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben részletezi a külső sugárforrásból végzett sugárkezelések és a brachyterápia közötti különbségeket.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a lineáris gyorsító?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a lineáris gyorsítóról.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a kobaltágyú?

A kobaltágyú külső besugárzásra használt terápiás készülék, de eltér a lineáris gyorsítótól - részletezi Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelő adásában.

Betegségek

VideóRendelő: Mit jelent a besugárzástervezés?

A besugárzástervezés azt a célt szolgálja, hogy a céltérfogat körüli szerveket a lehető legjobban tudják védeni - részletezi válaszában Dr. Ágodton Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mire következtethet a beteg abból, hogy milyen rákkezelést kap?

A betegség típusától, stádiumától függ, hogy a beteg pontosan milyen kezeléseket kap. Mindig beszéljük át kezelőorvosunkkal, hogy miért kapjuk az adott kezelést - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen kezelésekben használják a brachyterápiát?

A brachyterápia a sugárkezelés egy formája, amelyben a sugárforrást egészen közel juttatjuk a daganatos szervhez, vagy a daganat eltávolítása után a tumor ágyához. A kezelés egyik nagy előnye a környező szervek fokozottabb védelme - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mik a brachyterápia előnyei és mellékhatásai?

A brachyterápia legnagyobb előnye a környező szervek védelme. Mellékhatások tekintetében az általános sugárterápiás mellékhatásokkal kell számolni - részletezi a VideóRendelő adásában D. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus.

Betegségek

VideóRendelő: Mikor alkalmaznak prosztata-implantációs brachyterápiát?

Dr. Ágoston Péter a VideóRendelőben beszél a műtéti beavatkozást helyettesítő prosztata-implantációs brachyterápiáról.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen előnyei vannak a célzott terápiáknak?

Dr. Ágoston Péter a VideóRendelőben fejti ki a célzott terápia előnyeit a hagyományos kemoterápiás kezelésekkel szemben.

Betegségek

VideóRendelő: Mik a feltételei az egyénre szabott célzott terápiák alkalmazhatóságának?

Nem mindenkinél lehet hatásos a célzott terápia. Éppen ezért nemzetközi és magyar irányelvek szerint határozzák meg, hogy kiknél lehet alkalmazni ezt a módszert. Dr Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben részletezi ezeket az irányelveket.

Betegségek

VideóRendelő: Mely daganattípusoknál jelentett nagy előrelépést a célzott terápia?

Több daganattípusnál jelentett komoly lépést a célzott terápia, de az emlő, a tüdő, a vese és a vastagbélrák mindenképpen kiemelendő. Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél az elmúlt években történt pozitív változásokról.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen új típusú sugárkezelések vannak?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a legkorszerűbb sugárterápiás módszerekről, amelyeknél már milliméteres pontossággal tudják célozni az adott területet.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyit javult az elmúlt évtizedekben a daganatos betegek prognózisa?

Az elmúlt 20-30 évben jelentősen javult a daganatos betegek prognózisa. A statisztikák szerint a férfiak esetében 5, a nők esetében 7-8 évvel lett hosszabb a várható élettartam. Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél a daganatos betegségekkel kapcsolatos a pozitív fejleményekről.

Betegségek

VideóRendelő: Speciális markerek vizsgálatával prognosztizálható-e egy kezelés hatékonysága?

Dr. Ágoston Péter onkológus, sugárterapeuta a VideóRendelőben beszél azokról a speciális markervizsgálatokról, amelyek bizonyos esetekben képesek kimutatni egy-egy kezelés hatékonyságát.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen a sugárterápia jövője?

Dr. Ágoston Péter sugárterapeuta, onkológus a VideóRendelőben beszél azokról irányokról, amelyben még jelentős fejlődés várható a sugárterápia területén.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan járul hozzá a képvezérelt sugárkezelés a sugárterápia sikerességéhez?

A képvezérelt sugárkezelésnek a biztonsági zóna meghatározásában van jelentős szerepe. Ennek köszönhetően a kezelés megkíméli a környező szerveket, csökkentve ezzel a mellékhatásokat - mondja el válaszában Dr. Ágoston Péter onkológus, sugárterapeuta.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.