Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 19., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten várható elszórtan eső. Délután délen borult lesz az ég, északon változóan, gyakran erősen felhős égre lehet számítani. Főleg délen várható eső, zápor. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Pénteken kettősfront hatásával kell számolni, előbb melegfront, később hidegfront hat ránk. Megterhelő napnak nézünk elébe. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A hirtelen változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, január 20., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DNY

2-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt tovább csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. Délután többfelé ismét erősen megnövekszik a felhőzet, északon néhol hószállingózás is előfordulhat. Máshol csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Szombaton átmenetileg nem érvényesül fronthatás. A déli óráktól azonban ismét fokozódik a fejfájás és a migrén kialakulásának esélye, emellett egyre többen tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást is. A napos időszakokat ajánlott kihasználni, javulhat a közérzet és a hangulat. Este kettősfront érkezik, a görcsös panaszok erősödésére kell készülni, és a szívbetegek állapota is romolhat. Az érzett hőmérséklet többnyire a mért értékek körül alakul. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, január 21., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
0, +5 °C

Szél: erős É

0-4
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. Északon és a középső tájakon havazásra, délen, délkeleten havas esőre kell készülni. Délután nyugat, északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet, a Dunántúlon némi időre a nap is kisüthet. Kezdetben többfelé, majd egyre inkább csak keleten várható további havazás, hózápor. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag