Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 20., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DNY

2-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt tovább csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. Délután többfelé ismét erősen megnövekszik a felhőzet, északon néhol hószállingózás is előfordulhat. Máshol csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Szombaton átmenetileg nem érvényesül fronthatás. A déli óráktól azonban ismét fokozódik a fejfájás és a migrén kialakulásának esélye, emellett egyre többen tapasztalhatnak vérnyomás-ingadozást is. A napos időszakokat ajánlott kihasználni, javulhat a közérzet és a hangulat. Este kettősfront érkezik, a görcsös panaszok erősödésére kell készülni, és a szívbetegek állapota is romolhat. Az érzett hőmérséklet többnyire a mért értékek körül alakul. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, január 21., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
0, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. Északon és a középső tájakon havazásra, délen, délkeleten havas esőre kell készülni. Délután nyugat, északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet, a Dunántúlon némi időre a nap is kisüthet. Kezdetben többfelé, majd egyre inkább csak keleten várható további havazás, hózápor. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul. Késő este -3, 2 fok lesz. Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyek éjszakai órákban alvászavarokat tapasztalhatnak, napközben pedig fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet. Az arra hajlamosak körében kiújulhatnak az ízületi bántalmak, elsősorban a kopásos jellegű problémák erősödnek. Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás is. Tovább csökken a hőérzet, és a komfortérzet is alacsonyan alakul. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Holnapután, január 22., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: erős D

2-6
Napsütéses
órák száma
Nyugat, északnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet. Többnyire nem várható csapadék, de a Dunántúlon helyenként kisebb havazás előfordulhat. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag