Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 20., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
0, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt általában borult lesz az ég, a Dunántúlon azonban helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és néhol előbukkan a nap. Keleten elszórtan várható hószállingózás, kisebb havazás, máshol számottevő csapadékra nincs kilátás. Délután nyugat, délnyugat felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de keleten még mindig többnyire borult lesz az ég. Arrafelé elszórt hózáporok alakulnak ki, máshol csapadék nem valószínű. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 6 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Kedden kettősfronti hatás érvényesül, a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is jelentkezhetnek tünetek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, az arra hajlamosak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Felerősödhetnek az emésztési problémák. A szélre érzékenyek körében jellemző lehet az ingerlékenység és a türelmetlenség. A szabadban a mért értkeknél alacsonyabban alakul a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, március 21., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+1, +6 °C

Szél: erős É

0-4
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás. Délen hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. Délután eleinte országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, majd észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, délen lehet néhol hószállingózás. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, március 22., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
+1, +6 °C

Szél: élénk É

7-9
Napsütéses
órák száma
A kezdeti napos időt követően délkelet felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag