Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 18., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+3, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

1-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt kezdetben borongós időre van kilátás, majd észak, északnyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Eleinte elszórt havas esőre, esőre, a magasabban fekvő tájakon havazásra kell készülni, majd megszűnik a csapadék. Délután észak felől tovább csökken a felhőzet, a felhőátvonulások mellett pár órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul. Késő este -2, 4 fok lesz. Vasárnap egy gyenge hidegfront mögött az érzékenyebbeknél enyhébb izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett többen fejfájást is tapasztalhatnak. A tünetek intenzitása napközben fokozatosan csökken. Keleten a borongós idő kezdetben fokozhatja az álmosságérzetet, lehangoltságot, rosszkedvet is okozhat. A naposabb tájakon javul a közérzet és a hangulat, a hőérzetet is pozitív irányba változik, de a szél hatására mért értékeknél alacsonyabbakat érezhetünk. A fertőzések terjedésének kedveznek a körülmények, gyakori, alapos kézmosás javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, február 19., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+2, +7 °C

Szél: mérsékelt DK

5-8
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadék pedig sehol sem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ezekből csapadék kialakulására nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnapután, február 20., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+2, +7 °C

0-1
Napsütéses
órák száma
Erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható eső, havas eső. A szél napközben változó lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag